Barátja meggyilkolását tervezgette egy skizofrén férfi

tabletta, gyógyszer
Vágólapra másolva!
Emberölés előkészületével vádolják azt a mentális gondokkal küzdő férfit, aki meg akarta öletni barátját tavaly. Nevelőapja vette észre, hogy már felbérelt valakit, ő hívta a rendőröket és szólt az áldozatnak is. A héten áll bíróság elé a Budapest Környéki Törvényszéken. 
Vágólapra másolva!

Egy évvek óta paranoid skizofréniában szenvedő férfi a szüleivel élt együtt. Több kórházi kezelésen átesett. Gyógyszereit rendszeresen kellett volna szednie, amit nem tett meg.

Mivel a számára felírt készítmények helyett időnként kábítószert fogyasztott, erőszakosan viselkedett.

2019 végétől már gyakran magában beszélt. 2005-ben egy alapítványon keresztül megismerkedett meg egy férfivel, akivel baráti kapcsolatot alakított ki. 2016-ban az új barát új lakóhelyre költözött, amely miatt a férfi megharagudott rá. Telefonon és az interneten keresztül kezdte zaklatni barátját, akit
több üzenetben életveszélyesen megfenyegetett.

Bár a férfi megszakította vele akapcsolatot, feljelentést nem tett ellene, betegségére való tekintettel.

2019 végén a mentálisan beteg férfi azt mondta a szüleinek, hogy barátja bosszúból meg akarja
őket ölni,

és azt is, hogy benne van a fejében, ezért el kell őt pusztítani.

Egy évvel később már arról érdeklődött a nevelőapjától, tud-e valakit, aki megölné. Mivel az apa figyelmen kívül hagyta a felvetést, a férfi kijelentette, hogy saját maga végez majd a barátjával. Később a férfi a nevelőapját, majd a féltestvérét kérte meg arra, hogy ölje meg a férfit, volt, hogy pénzt is ajánlott érte.

2020. október 5-én a beteg férfi otthon volt, a laptopja előtt ült és egy ismeretlennel kommunikált.

Ezt az apja vette észre, aki azt is meghallotta, hogy a beszélgetőpartner beleegyezik a férfi megölésébe. Az apa hívta a rendőrséget és szólt a kiszemelt áldozatnak is. Az emberölés előkészülete miatt indított ügy tárgyalása a héten folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.