Kocsis Máté: A gyermekvédelmi törvényre vagyok a legbüszkébb

KOCSIS Máté
Debrecen, 2021. június 17. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett üléséről tartott debreceni sajtótájékoztatón 2021. június 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A 18 éven felüliek életmódjába nem szól bele az idén nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvény – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Tranzit fesztiválon Tihanyban a Molnár Zsolt MSZP-s politikussal folytatott vitában. Molnár Zsolt egyik megszólalásában szóba került az is, hogy a szocialisták a közös főzéseken a bográcsba pisilnek.
Vágólapra másolva!

- mondta Kocsis Máté az első műsorvezetői kérdésre. A Fidesz frakcióvezetője szerint Karácsony felett egyre sötétebbek a felhők, mivel egyre nagyobb a baj Budapesten. A kormány semmilyen megállapodást nem szegett meg a fővárossal szemben – tette hozzá. Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szerint jó döntést hozott Karácsony, mert tartja a szavát.

A szocialista képviselő szerint valós versengés van Karácsony és Gyurcsány Ferenc felesége között. Kocsis minderre azt mondta, az egész lényege, hogy a DK erősítse az alkupozícióját.

- tette hozzá. Karácsony-féléket Gyurcsány reggelizni szokott, mivel korábban a bukott kormányfő hátba szúrta már az elődjét - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: Origo

Kocsis Máté büszke a gyermekvédelmi törvényre

Kocsis Máté a legbüszkébb a gyermekvédelmi törvényre, de nem gondolta, hogy ekkora balhé lesz belőle. Még a baloldali médiától is gyerekes dolog, hogy homofób törvénynek nevezi – tette hozzá. A 18 éven felüliek életmódjába nem szól bele a törvény – húzta alá a politikus. Molnár minderre válaszul azt bizonygatta, hogy a gyermekvédelem fontos volt a korábbi szocialista kormányok számára is. A szocialista képviselő azzal a hasonlattal élt a törvény kapcsán, hogy

Ilyen korábban megtörtént? – tette fel a kérdést Kocsis Máté. A közönség ekkor hangos nevetésben tört ki.

Ez a legfőbb célja a gyermekvédelmi törvénynek

Kocsis konkrétan idézte a törvényt, és megkérdezte Molnárt, hogy miért nem szavazták meg a jogszabályt. Molnár erre nem válaszolt, hanem folyamatosan mellébeszélt. A Fidesz frakcióvezetője szerint a tőlünk Nyugatra lévő világban egyre inkább elterjedt, hogy a gyermekeket egyre fiatalabb korban 60 éves nőnek öltözött férfiak érzékenyítik. A cél az volt, hogy Magyarországon ez ne is terjedjen el – tette hozzá. Apaként nekem előjogom van abban, hogyan nevelem a gyerekemet – mondta Kocsis Máté.

Minden nemzet a biztonsága érdekében alkalmaz olyan eszközöket, amellyel embereket megfigyel, nem az a kérdés, hogy milyen technikai eszközzel hallgatnak le embereket, hanem, hogy jogszerű volt-e vagy nem – mondta Molnár egy másik kérdésre. Kocsis minderre azt mondta, az egész lehallgatási ügy vihar a biliben.

- tette hozzá. Pintér Sándor többször elmondta, hogy semmilyen törvénytelenség nem történt. Akkor volt utoljára törvénytelen megfigyelés Magyarországon, amikor a szocialisták kormányoztak és fideszes politikusokra akartak terhelő dolgokat gyűjteni – emlékeztetett Kocsis.

"Nem álprobléma a migráció" Forrás: Origo

Nem álprobléma a migráció

Molnár a vitában azt próbálta sulykolni, hogy nem akarnak illegális bevándorlókat befogadni, de ennél sokkal nagyobb problémák is vannak Magyarországon. Kocsis Máté erre azt válaszolta, hogy

– tette hozzá. A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, hogy nemcsak afgánok, hanem mások is el fognak indulni. A problémát annak kell megoldani, aki előidézte az afganisztáni helyzetet – mondta a kormánypárti politikus. Szólt arról is, hogy érdemes felvetni azt a kérdést, hogy kinek az érdeke volt, hogy ilyen helyzet álljon elő Afganisztánban és a tágabb térségben.