Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kegyetlen halált akart a saját anyjának a gyöngyösi nő, ezért rágyújtotta a lakást

Vágólapra másolva!
Gyilkosság miatt emeltek vádat azzal a nővel szemben, aki az édesanyjával közösen lakott lakásban tüzet gyújtott, majd miután már az egész lakás lángolt, magára hagyta az idős, mozgáskorlátozott asszonyt, aki így meghalt.
Vágólapra másolva!

A nő és anyja hosszú ideje együtt éltek egy gyöngyösi társasház első emeleti lakásában. Noha ragaszkodtak egymáshoz, feszült volt köztük a viszony, rendszeresen veszekedtek. Pont egy éve

a nő egy aromamécsessel meggyújtotta a szobája ablakában lévő függönyt, ami miatt a lángok a lakás többi részére is átterjedtek.

Az idős, mozgáskorlátozott asszony

a tűz elől a fürdőszobába menekült, ahol elesett és nem tudott felkelni, illetve segítséget sem tudott kérni. A nő magára hagyta anyját az égő lakásban, leült a lépcsőházban, a tűzről senkit sem értesített,

és a kiérkező rendőröknek sem mondta meg, hol van az anyja, ehelyett belenyugodott abba, hogy meghal.

Forrás: Ügyészség

A nyugdíjas nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, és borzasztó fájdalmakat kellett elviselnie halála előtt, melyben szén-monoxid-mérgezés is közrejátszott. A lakásból a lépcsőházba kiáramló mérgező füst miatt a többi lakó élete is veszélybe került.

Csak a tűzoltók gyors beavatkozásának volt köszönhető, hogy a lángok nem terjedtek teljesen át más lakásokra, ám még így is közel hárommilliós kár keletkezett.

Az ügyészség vádiratában fegyházbüntetést javasolt a nővel szemben,

illetve a bűnügyi költség megfizettetését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről