Engedély nélkül tartott harcikutyák harapdáltak össze egy idős nőt Kaposváron

Vágólapra másolva!
Két harcikutya támadt rá egy idős nőre Kaposváron, egy ház udvarán. A lábát, és a kezét is megharapták. Az egyik ujja el is tört. A kutyák másokra is rátámadtak korábban, ezért veszélyes ebbé nyilvánították őket. A gazdájuk kizárólag hatósági engedéllyel tarthatta volna őket, az azonban nem volt neki.
Vágólapra másolva!

A 68 éves büntetett előéletű férfi évek óta tartott kaposvári otthonában két staffordshire terriert. A kutyák ugyan olyan helyen voltak, amely el volt kerítve, onnan azonban ki tudtak szökni, és

több embert is megtámadtak korábban.

Az illetékes hatóság ezután a kutyákat veszélyes ebbé nyilvánította, ezért a férfi 60 nap után az állatokat kizárólag hatósági engedély birtokában, az abban előírt tartási feltételek mellett, ivartalanítva és transzponderrel megjelölve tarthatta volna, ezeket azonban nem tette meg.

Alig néhány nappal a tartással kapcsolatos türelmi idő letelte után,

az akkor már engedély nélkül tartott veszélyes ebnek minősülő kutyák a nyitott lakásából kiszaladva megtámadták a férfival közös udvart használó idős, 73 éves asszonyt, akinek az egyik kutya a lábába harapott,

majd amikor menekülni próbált, még az ujját is megharapták, olyan erővel, hogy az el is tört.

Forrás: Ügyészség

A kutyákat még aznap elaltatták, a gazdájukat pedig elfogták.


A férfi jelenleg más ügy miatt jogerős büntetését tölti a börtönben. Az ügyészség most indítványozta, a hogy a kutyatámadás miatt is ítéljék letöltendő börtönre.