Megöltek egy rendőrt Göteborg egyik migránsnegyedében

Vágólapra másolva!
Lelőttek egy rendőrt szerda este Göteborg egyik migránsnegyedében - számoltunk be a hírről a svéd sajtó alapján. Svédországban az elmúlt évek migránshulláma után elszabadult az erőszak, Göteborg (Malmö mellett) az egyik legveszélyesebb város. Gyakoriak a migránsbandák közti leszámolások, sőt, a kézigránátos merényletek is.
Vágólapra másolva!

A merénylet Göteborg Biskopsgarden negyedében történt. Szemtanúk szerint este tíz után nem sokkal több rendőr helyiekkel beszélt, amikor a lövések eldördültek. A meglőtt rendőrt kórházba szállították, de ott meghalt.

Biskopsgarden Göteborg hírhedt migránsnegyede.

Naponta történnek erőszakos bűncselekmények, migránsbandák háborúznak egymással. 2015. március 18-án két férfi géppisztolyokkal tört be egy étterembe, két embert megölt, tizet megsebesített. Azóta a rendőrség a särskilt utsatt område (különösen veszélyeztetett terület) kategóriába sorolja Biskopsgardent, aminek definiciója az, hogy a bűnözők irányítják a társadalmat, a rendőrség számára nehéz vagy lehetetlen teljesíteni a feladatát.

Ahogy azt korábbi cikkünkben is írtuk, a Twitteren olvasható kommentek alapján sokaknak van már elege az utcai erőszakból az országban. Az egyik kommentelő idézte az azóta megbukott Stefan Löfven miniszterelnököt 2017-ből, amikor is azt mondta, hogy Svédországban senkinek sem kell félnie a lövöldözésektől és a bandabűnözésektől.