Személyiségtolvajt fogtak el a magyar rendőrök - videó

útlevél hamisítás elfogás
Vágólapra másolva!
Közokirat-hamisítással gyanúsítanak egy ukrán férfit, aki magyar állampolgárrá honosultak adataival hamisított útleveleket.
Vágólapra másolva!

Még 2017-ben indult nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán, mert olyan információk jutottak a hatóság tudomására, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során - írja a Police.hu. A nyomozás aztán megállapította, hogy egy 39 éves ukrán állampolgár 2016. április 21-én ment be a II. kerületi kormányhivatalba, ahol a fenti módszerrel magánútlevél kiállítását kezdeményezte, ezzel a közhiteles nyilvántartásba valótlan adatok kerültek rögzítésre.

A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőt akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki,

és a büntetőeljárást vele szemben lefolytatta.

Lengyelországban fogták el a férfit Forrás: police.hu

– A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő ukrán állampolgár valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki – írja közleményében a rendőrség.

A nyomozás során később kiderültek a férfi valós adatai is, majd a lengyel hatóságok elfogták és átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak. A férfi hazaszállításáról egy videót is közzétett a rendőrség.

A 39 éves ukrán állampolgárt a nyomozók közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.