Szexért cserébe használhatta egy kislány egy pedofil siófoki lakását

Vágólapra másolva!
Tizenkét év börtönbüntetést indítványozott az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vádhatóság szerint szexuális kapcsolatért cserébe engedett lakáshasználatot egy 13 éves kislánynak.
Vágólapra másolva!

Az 52 éves férfi tavaly nyáron több gyerekkel is megismerkedett, és gyakran vendégül látta őket a siófoki lakásában.

Azt mondta egy 13 éves gyerekeknek, ha lefekszik vele, másokat is felvihet a lakásba.

Többször volt köztük szex, annak ellenére, hogy a férfi tudta, hány éves a kislány, hogy a 14-ik életévét még nem töltötte be.

Cserébe ezért a kislány másokkal is lefekhetett a lakásban.

A gyerek szeptemberben jelentette fel a a hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt korábban már büntetett férfit, akit elfogtak és aztán le is tartóztatták.

Az ügyészek gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés miatt emelt vádat a férfi ellen. A vádiratban az áll, hogy abban az esetben, ha a férfi beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság ítélje 12 év börtönre.

Emellett azt is indítványozták, hogy a vádlottat végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelyben 18. életévét be nem töltött emberek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen emberekkel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.