Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán Viktor az azeri parlamenti elnökkel tárgyalt

GAFAROVA, Sahiba; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. június 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és az azeri nemzetgyűlés elnöke, Sahiba Gafarova (b) találkozója a Karmelita kolostorban 2021. június 29-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Sahiba Gafarovát, Azerbajdzsán nemzetgyűlésének elnökét, akivel a kétoldalú energetikai, oktatási és kereskedelmi kapcsolatokról egyeztettek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden délután.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, megállapították: Azerbajdzsán a jövőben fontos szerepet fog játszani Európa energiaellátásában, az ottani gázmezők kitermelésének növelésével.

- hangzott el.

Orbán Viktor miniszterelnök és az azeri nemzetgyűlés elnöke, Sahiba Gafarova találkozója a Karmelita kolostorban, 2021. június 29-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A tárgyaláson szó esett arról is, hogy Magyarország és Azerbajdzsán kereskedelmi forgalma ebben az évben 88 százalékkal növekedett, és még további tartalékok is rejlenek a két ország gazdasági együttműködésében - mondta Havasi Bertalan.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről