Karácsony Gergely nem a saját témáiról beszél, hanem magyarázkodásra kényszerül

KARÁCSONY Gergely beszél főpolgármester Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ megnyitó metró polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. február 11. Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Budapest szabad - 1945. február 13. című utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én. A 75 évvel ezelőtt befejeződött budapesti ostrom emlékére, a pusztítás és a helyreállítás képeiből összeállított tárlat április 11-ig látható a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonal több szerelvényén. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely "továbbra is üldözött vadnak tűnik"; bár az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló főpolgármester elindította kampányát, nem a saját témáiról beszél, hanem magyarázkodásra kényszerül - mondta a Nézőpont Csoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Mráz Ágoston Sámuel közölte: a főpolgármester eddigi életével, karrierjével kapcsolatban sorozatban kellemetlen kérdések merülnek fel, amelyekre

Karácsony Gergely nem tud hiteles válasz adni, és egyre inkább belebonyolódik ezekbe az ügyekbe.

Válaszai mindig újabb három-négy kérdést vetnek fel, legyen szó a nyelvvizsgájáról, az egyetemi karrierjéről, a diplomaszerzéséről - tette hozzá.

Az elemző szerint Karácsony Gergely érdekelt lenne abban, hogy vizsgálat induljon, amely lezárja az ügyét, de ezt egyelőre elkerüli, e helyett inkább váltogatja a kitérő és a magabiztos stílust.
Abszurd érvelésnek nevezte, hogy a főpolgármester azt mondta, Angela Merkel német kancellár sem beszél angolul; ráadásul ennek ellenkezője be is bizonyosodott.

Mráz Ágoston Sámuel felidézte: a magyar miniszterelnökök közül Medgyessy Péter nem beszélt folyékonyan angolul, de ő perfekt volt franciából, és tárgyalni valamelyest tudott angolul is.

A Fudan Egyetem leendő területén történt utcanév-változtatásokról szólva az elemző úgy fogalmazott: a politikának része néha a szórakoztatás is, ebben az értelemben komoly teljesítménynek számít a főpolgármester és a IX. kerületi polgármester tette.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Mónus Márton

Azonban szerinte ez megmutatja Karácsony Gergely geopolitikai gondolkodását: azt, hogy megválasztása esetén elzárkózó, konfliktuskereső politikát folytatna, szemben a jelenlegi kormánnyal, amely arra törekszik, hogy a világ meghatározó nagyhatalmai ne ellenségként tekintsenek Magyarországra. Hozzátette, ráadásul az akció a közterek elnevezésének rendjét megsértve történt, ami sokat mond arról, hogy a főpolgármester mit gondol a jogállamiságról.

Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott: "szakterülete" Karácsony Gergelynek, hogy áldozatként tud feltűnni - például pénzhiányt kiált, és ezzel megpróbálja elkerülni, hogy számon kérjék rajta az ígéreteit -, de

a miniszterelnök-választás arról szól, hogy kire akarják bízni a magyarok az ország vezetését.


Szakpolitikailag, a teljesítmény oldaláról nézve ugyanis sok kellemetlen ügy van a fűvágás helyetti táblakirakás, az utak koncepciótlan lezárása, vagy a felújítások koordinálatlansága terén is - mondta. Hozzátette: érik a fővárosban egy protesthangulat a főpolgármester ellenében.

Arról is beszélt: Karácsony Gergely

egy pozíciót sem próbált meg újra megszerezni, hanem mindig továbblépett, főpolgármesterként is miniszterelnök-jelölti ambíciói vannak.

Az a kérdés, hogy ez ellen felháborodnak-e a választói, vagy elfogadják ezt a "folyamatos trükközést" tőle - jegyezte meg Mráz Ágoston Sámuel.