Megalakult az új operatív törzs

NOVÁK Katalin egyszülős központ Páratlan Szülő Díj
Budapest, 2021. június 7. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszédet mond a Páratlan Szülő Díj ünnepélyes átadásán a budapesti Egyszülős Központban 2021. június 7-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Megtartotta alakuló ülését a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs, a keddi ülés témája a gyerekek nyári táboroztatása volt - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a tanácskozás után újságírókkal.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin, aki az operatív törzs vezetője is, sajtótájékoztatóján elmondta,

Annak érdekében, hogy egyetlen gyereket se kelljen visszautasítani, félmilliárd forint többletforrást biztosítanak ezekre a táborokra - tette hozzá.

Novák Katalin: Félmilliárd forint többletforrást biztosítanak az Erzsébet-táborokra Forrás: MTI/Illyés Tibor

Idén a napközis táborok mellett ottalvósokat is lehet szervezni, így a nyári szünet tíz hetében 110 ezer gyerek töltheti a szünidő egy részét Erzsébet-táborokban, a hétvégéken pedig családi táborokat szerveznek - ismertette.

Novák Katalin beszámolt arról is, hogy a járványidőszak alatt felújították az Erzsébet-táborokat.

A zánkait téliesítették is, Fonyódligetre pedig augusztus 1-jétől jurtatábort szerveznek.

Novák Katalin azt mondta, hogy a táborokra a mindenkori járványügyi szabályok irányadók, és

garantálják, hogy csak olyan felnőttek vehetnek részt a táborokban, akiknek van védettségi igazolványuk.

Novák Katalin azt is mondta, hogy az erdélyi Erzsébet-táborba az idén nem utaztatnak magyarországi gyerekeket, oda erdélyi magyar gyerekeket várnak.

A miniszter elmondta, a grémium azt javasolta, hogy a köznevelési intézmények augusztus utolsó hetében is szervezhessenek táborokat. Úgy látják, indokolt az eredeti rendelkezés felülvizsgálata - tette hozzá.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (középen) a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonból érkezett gyermekek társaságában a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban tett látogatásán 2019. augusztus 22-én Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Novák Katalin azt mondta, hogy a nagyfokú átoltottság teszi lehetővé az élet újraindulását.

Biztonságra és szabadságra van szükségük az embereknek, ezt segíti a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs - fogalmazott.

Jelezte, ma Magyarországon több vakcina van, mint amennyire szükség van, ez jelenti a garanciát az élet újraindítására.

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs - Novák Katalin beszámolója szerint - hetente ülésezik majd, és a kormányzati szereplőkön kívül a kulturális és turisztikai élet képviselői, az országos tisztifőorvos, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete révén a civilek is képviseltetik magukat benne.