A kádban rázta meg az áram a kisfiút, egy hónappal később belehalt

Vágólapra másolva!
Kedden áll bíróság elé az a fiú és az a villanyszerelő, akiknek az együttes hibájából meghalt a fiú kisöccse. A család házával kapcsolatban már régen kiderült, hogy korábban szabálytalanul vezették be az áramot, ezért gyakran ráztak a házban lévő elektromos tárgyak. Szakembert hívtak, mégis tragédiával végződött a történet - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Az édesanya azonnal hívta a szolgáltatót amiatt, hogy az elektromos tárgyak ráznak a házban.

A szolgáltató gyorsan kikapcsolta az áramot, és figyelmeztették a nőt, hogy hívjon szakembert.

A nő nagyobbik fia felhívott egy villanyszerelőt, aki a helyszínre érve rögtön rájött, hogy a kábelezésben van a hiba, amit új és szakszerű kábelezéssel, valamint egy új szivattyúval lehet orvosolni.

A fiú ekkor hozta meg azt a végzetes döntést, hogy ezeket a dolgokat ő is ki tudja cserélni.

A szerelő elfogadta a fiú döntését és ráhagyta a szivattyú bekötését. Ezt a fiú megtette, elmondta a szerelőnek, és a szolgáltatót is értesítették róla, akik pedig visszakapcsolták az áramot.

Az elektromos gépek továbbra is ráztak a lakásban, ezért a fiú úgy döntött, hogy visszaköti a régi, hibás kábelt.

Erről nem számolt be sem a szerelőnek, sem a szolgáltatónak. Nem sokkal később ez a végzetes döntés okozta a fiú kisöccsének a halálát. Amikor a vasból öntött kádban fürdette a fiú a kisöccsét, pár percre kiment a fürdőszobából és magára hagyta.

A kisfiú vizet akart engedni még a kádba, eközben véletlenül hozzáért a fém csaptelephez, ami aktiválta a szivattyút, és 230 voltos áramot vezetett a vaskádba.

A kisfiút azonnal kórházba vitték, az orvosok pedig hetekig küzdöttek az életéért, de ennek ellenére egy hónappal később meghalt. A testvére és a szerelő kedden áll a Nagykőrösi Járásbíróság elé.