Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsony nyelvvizsgája miatt vizsgálódik a Corvinus Egyetem

KARÁCSONY Gergely beszél főpolgármester Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ megnyitó metró polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. február 11. Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Budapest szabad - 1945. február 13. című utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én. A 75 évvel ezelőtt befejeződött budapesti ostrom emlékére, a pusztítás és a helyreállítás képeiből összeállított tárlat április 11-ig látható a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonal több szerelvényén. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Az Oktatási Hivatal ellenőrzést folytat a Budapesti Corvinus Egyetemen a 2004. január 1-től tanársegéd és adjunktus munkakörben foglalkoztatott oktatókkal kapcsolatban. A vizsgálattal azt szeretnék kideríteni, hogy betartották-e a foglalkoztatási szabályokat. Az ellenőrzés hivatalból indult, azt szeretnék kideríteni, hogy az egyetem a vonatkozó törvényekkel összhangban alkalmazta-e Karácsony Gergelyt.
Vágólapra másolva!

- közölte az ATV Híradójának kérdésére az Oktatási Hivatal.

Az egyetem leszögezte: minden rendelkezésére álló információt és segítséget megad a vizsgálat sikeres lefolytatásához, amelyről azonban annak lezárultáig nem árulhatnak el további részleteket.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Ahogy arról az Origón többször is beszámoltunk, Budapest jelenlegi főpolgármesterének nincs nyelvvizsgája, csak egy lektorátusi igazolása volt az angol nyelvtudásáról. Ez 2000-ben – amikor szociológusként Karácsony végzett az ELTE-n – még elegendőnek bizonyult a diplomaszerzéshez, de arra már nem jogosította fel, hogy tanársegédként, majd adjunktusként dolgozzon.

A Corvinus Egyetem doktori szabályzata abban az időben, amikor Karácsony náluk dolgozott, nyelvvizsga-kötelezettséget írt elő a tanársegédi pozíció betöltéséhez, az adjunktusi feladatok ellátásához pedig még egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is szükséges lett volna. Karácsony Gergelynek pedig, mint már többszörösen kiderült, államilag elismert oklevele nincs egyetlen idegen nyelvből sem.

Erre kérdeztek rá az ATV-ben, Karácsony pedig azt állította: van nyelvvizsgája. A főpolgármester nyelvtudásáról azóta egy újabb videót kerített elő a Pestisrácok.hu: ide kattintva érhető el a felvétel, amelyen a frissen megválasztott, kétmilliós világvárost vezető politikus semmit nem értett a török riporter angol nyelvű kérdéseiből, azokat a mellette helyet foglaló tolmács fordította neki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről