Megkérdezik a budaiak véleményét, miről szóljon a jövőben Buda közélete

Vágólapra másolva!
Fürjes Balázs államtitkár, és a Budapest 3. választókerületében a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a Facebookon jelentette be, hogy Pokorni Zoltánnal közösen postára adtak 43 ezer levelet. A Budai kérdések című füzet négy témakörben kérdezi a budaiak véleményét. A két politikus arra kíváncsi, hogy a budaiak hogyan képzelik el a városrész jövőjét. 
Vágólapra másolva!

Fürjes Balázs azt írja, minden jó munka alapja a valódi együttműködés, ezért fontos meghallgatni egymást és közösen keresni a megoldást. Az államtitkár úgy fogalmaz, a budai polgárokkal együtt kell feltárni a helyi gondokat és igényeket.

A budaiak pontosan tudják, mit akarnak, csak meg kell őket kérdezni,

írja az államtitkár.

A következő négy témában várják a budaiak visszajelzését:

1. Buda zöldje Buda tüdeje. Fontos, hogy a budaiak elmondják, hogyan őrizzük meg, gondozzuk és gyarapítsuk zöldterületeinket, hogyan segítsük kutyások és nem kutyások együtt élését, és mit tegyünk a városrészt fojtogató forgalommal.

2. A budaiak egészsége: új szakrendelők, a János Kórház megújítása és a járvány elleni védekezés lehetséges lépései – fontos kérdések, amelyekben nekünk az itt élők véleménye különösen fontos.

3. A családok biztonsága: itt arról kérdezzük a budaiakat, hogy mit gondolnak a családtámogatásokról, az egyszülős családok segítéséről, és hogy milyen további családbarát intézkedéseket támogatnának.

4. Újraindítás, munka, jövedelem: a kérdőív utolsó részében pedig két igazán húsbavágó kérdésről, az adókról és a nyugdíjakról van szó. Emelni vagy csökkenteni kellene a személyi jövedelemadót, akarnak-e a budaiak vagyonadót és védjük, emeljük-e a nyugdíjakat?

A javaslatokat összegzését ősszel mutatják be, személyes fórumon és online is.