Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egyre több megváltozott munkaképességű ember dolgozik

Vágólapra másolva!
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a fogyatékkal élők, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár szerint az egy fontos társadalmi kérdés, hogy ha valakinek van egy veleszületett betegsége, netán történt vele valami, akkor mindenképpen kell kezdeni velük valamit. Lehetőségként felmerül, ha olyan az állapota, akkor maradjon otthon, kapjon valamilyen támogatást, de ha van rá lehetősége és kedve, akkor akár aktív munkát is végezhessen.

A magyar kormány ez utóbbiban hisz, ezért segítik azokat a megváltozott munkaképességű embereket, akik dolgozni akarnak, az ő foglalkozási rátájuk az elmúlt időszakban meredeken emelkedett. Ez azért is fontos, mert ezeknek az embereknek is szükségük van arra az érzésre, hogy reggel legyen miért felkelniük, legyen lehetőségük elmenni dolgozni. Ehhez partnerek kellenek, mint a piaci cégekre, amelyek misszióként tekintenek a megváltozott munkaképességűek alkalmazására. Ma már ezeknek az embereknek a 42 százaléka dolgozik, ami hatalmas eredmény, de a kormányzat azon van, hogy ez az arány növekedjen.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről