Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Már a baloldalon is egyre többen ismerik el, Gyurcsány előre döntött az előválasztási színjáték nyerteséről

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Az ismert baloldali politológus, Ceglédi Zoltán csütörtökön elismerte, hogy az előválasztáson előre leosztották a lapokat, Karácsony Gergely lesz a baloldal közös jelöltje. Mint ismert, Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője már hónapokkal ezelőtt kijelölte régi bizalmasát, a főpolgármestert, aki közel két évtizede teljesíti a politikai utasításait. Egyre nyilvánvalóbb, egyre több baloldali szereplő ismeri el, hogy az előválasztás nem több egy szimpla politikai színháznál. 
Vágólapra másolva!

De facto már megválasztották Karácsony Gergelyt ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek - jelentette ki a Spirit Fm Aktuál című műsorában Ceglédi Zoltán politológus. Ezzel

újabb baloldali szereplő ismerte el, hogy az előválasztás tét nélküli, annak kimeneteléről a háttérben megegyeztek a pártok.

Forrás: Origo

Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, Gyurcsány Ferenc már hónapokkal ezelőtt kijelölte Karácsony Gergelyt a baloldal közös kormányfőjelöltjének.

Döntése előre kiszámítható volt, ugyanis a főpolgármester közel két évtizede teljesíti a politikai utasításait. Mint ismert, Karácsony a Miniszterelnöki Hivatal fizetett politikai tanácsadója volt a Gyurcsány-kormányok alatt.

Amellett, hogy a politikai tanácsadásért havonta fix összeget vihetett haza, családi cége is kifejezetten jól járt: a Social Report Bt. tíz alkalommal, összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól.

A Social Report többek között arra kapott kormányzati támogatást, hogy nyomon kövesse a hazai politikai történéseket a sajtóban és a médiában, továbbá kommunikációs tippeket adjon a 2009-es kormányválság kezelésével kapcsolatban. Érdekes módon Gyurcsány lemondásával a cég is távozott, ami jól mutatja, hogy Karácsony nem a baloldali kormány, hanem személyesen Gyurcsány embere volt.

Karácsony Gergely 17 éve teljesíti Gyurcsány Ferenc kéréseit Forrás: Origo

Karácsony mindemellett a Medián kutatási igazgatója is volt 2007-2010 között. Ez azért fontos, mert a baloldali közvélemény-kutató cég ekkoriban sorra nyerte az állami megbízásokat: legalább 716 millió forint közpénzhez jutottak a Gyurcsány-korszakban, de vélhetően a teljes összeg ennél jóval nagyobb volt.

Forrás: Origo

Gyurcsány és Karácsony kapcsolatával több cikkünkben is foglalkoztunk. Így arról is beszámoltunk, hogyan robbantotta szét a főpolgármester társaival az LMP-t, a volt kormányfő politikai érdekeit szolgálva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről