A Normafa fejlesztése sem tetszik a baloldalnak

Vágólapra másolva!
Nagyon durva dolgokka támadja a baloldal a Normafa fejlesztését.
Vágólapra másolva!

Mintegy bő évszázadon keresztül szolgált a budapesti téli kikapcsolódás helyszínéül a Normafa, ahol rendre több tízcentis hórétegen élvezhették a téli sportokat a fővárosiak. Korábban síugró sánc, lesiklópálya és szánkózásra alkalmas terület is megtalálható volt a domboldalon, ahol most újraélednek a hagyományok egy innovatív beruházás keretei közt.

Persze, ahogy az ötlet napvilágra került, megérkeztek az ellendrukkerek is, akik szerint a manapság rendszeresen egyre csökkenő mennyiségű havat pótló néhány centi műhó olvadáskor elöntheti Budapestet(!), és egyébként is természetkárosító ott síelni, szánkózni.

Ezekre adtak frappáns választ a projekt előkészítői és az érintett sportszakemberek a Pesti Riporter pénteki adásában. A Normafa üzemeltetéséért felelős cég vezetője, Mikó Gergely szerint a hópótlás következtében az őshonos növényzetnek a sípálya területén biztosítani lehet az évszázadokon keresztül "megszokott" klímát, de a domboldalra látogatók biztonságát is szolgálja, hogy ezentúl kijelölt keretek közt tudnak hódolni a szánkózás és síelés örömeinek a kilátogató budapestiek.

A teljes cikket itt olvashatják.