Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az egyházi intézmények egy jelentős pluszt adnak

Vágólapra másolva!
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a felekezeti iskolákról, intézményekről, ezeknek a fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint nagyon is jó, ha egy gyerek egyházi iskolában tanul, ott is kell figyelni, ott is van sok tanulnivaló, tudni kell közösségben élni, dolgozni, de persze ezekben az iskolákban is meg kell a gyerekeknek küzdeni a kamaszkor minden problémájával, kihívásával. Az egyházi iskolák, ellentétben az államiakkal egy nagy pluszt tudnak adni, ez pedig a lelki többlet, ennek kapcsán azt ki lehet jelenteni, ha másért nem is, de emiatt már érdemes egyházi iskola tanulójának lenni. Nem azt várják el a diákoktól, hogy az adott felekezet tagja legyen,de adnak a gyerekeknek egy olyan értéket, ami a 21. században is kiemelkedő.

Azt is tudni kell, hogy 1945 előtt a közoktatásban az egyházak jelentős szerepet vállaltak, az iskolák több mint a fele tartozott hozzájuk, ebből maradt 1947 és 1990 között összesen 10 egyházi iskola. Ebben az időszakban is ebből a kevés iskolából nagy tudással rendelkező emberek kerültek ki, rájuk kell építeni a mai Magyarországot is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről