15 évvel ezelőtt megtudtuk, mit gondol Gyurcsány az országról

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2020. május 20. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka felszólal a különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló kormányzati előterjesztés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 20-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Elvettek a nyugdíjasoktól, a közszolgáktól egyhavi bért, csökkentették a gyest és a gyedet, megszüntették az otthonteremtési támogatást, és 600 milliárddal csökkentették az egészségügyi támogatásokat, háromszorosára növelték a gáz és kétszeresére a villany árát - idézte fel Soltész Miklós Gyurcsány Ferenc kormányzását az őszödi beszéd elmondásának 15. évfordulóján a parlamentben. Selmeczi Gabriella pedig a pedofilok elleni szigorúbb törvények szükségességéről beszélt.
Vágólapra másolva!

A pedofília az egyik legocsmányabb és legvisszataszítóbb dolog - mondta el napirend előtti felszólalásában Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselője. A most benyújtott törvény alapján lehetőség lesz, hogy egy gyermekkel kapcsolatba kerülő személyek lekövethetőek legyenek.

Jelentősen nőnek a 12 éven aluliak elleni szexuális visszaélések miatti büntetések - tette hozzá. Zéró tolerancia a pedofíliával szemben.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények súlyos következményekkel járhatnak, ezért is jön létre majd a nyilvántartás. Nem tűnt el az a jelenség, hogy évtizedek után derülnek ki súlyos cselekmények - tette hozzá.

A gyalázatos őszödi beszéd

15 évvel ezelőtt mondta el gyalázatos beszédét Gyurcsány Ferenc - mondta Soltész Miklós napirend előtt. Akkor kiderült, mit gondol Gyurcsány az országról, úgy csináltak, mintha kormányoztak volna - hangsúlyozta a KDNP országgyűlési képviselője.

Soltész szerint ma is csak hazudik a baloldal reggel, délben meg este. Ez a beszéd emlékeztetet és figyelmeztet ma is - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc 15 évvel ezelőtti őszödi beszéde is téma volt Forrás: MTI/Kovács Tamás

Tállai András szerint a magyar történelem szomorú napja volt a 15 évvel ezelőtti. Gyurcsány bevallotta, mit jelent az ő kormányzásuk - tette hozzá. Most ugyanezzel a gondolattal és hatalomvággyal találkozunk. Most a férj nem jöhet vissza a hatalomba, és a feleséggel próbálkoznak - mondta a PM államtitkára.

A Jobbikot zsebre vágta a Gyurcsány-klán

A Jobbik lelkiismerete hiperpasszív - így reagált Rétvári Bence Szilágyi György (Jobbik) felszólalására. Az Emmi államtitkára felidézte azokat a nyilatkozatokat, amikor a jobbik még Gyurcsányt támadta. Önöket zsebre vágta a Simicska-klán, majd most a Gyurcsány-Dobrev-klán - tette hozzá. A Jobbik az őszödi beszéd ellen jött létre, most pedig tisztára akarják mosni a saját politikai túlélésük érdekében - mondta Rétvári.

Hatezer orvost tettek az utcára Gyurcsányék

Nagyon jelentős egészségügyi béremelés zajlik napjainkban is, és jövőre is 30 százalékkal nő az ápolók bére - így reagált Dömötör Csaba Arató Gergelynek (DK). Önök hatezer orvost tettek az utcára, míg a mostani kormány 2010 óta 1700 milliárd forinttal költ többet az egészségügyre, mint a korábbi baloldali kabinet - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Dömötör köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a koronavírus elleni védekezésben. Ha Önök lennének kormányon, akkor fizetős lenne az egészségügy - hívta fel a figyelmet Dömötör. Szólt arról is, hogy 15 éves az őszödi beszéd, ami a szimbóluma a baloldali hazugságoknak. Most is ugyanazok akarnak visszatérni, akik rendőrrohamot vezényeltek ártatlan emberek ellen - tette hozzá.

Dömötör Csaba: Most is ugyanazok akarnak visszatérni, akik rendőrrohamot vezényeltek ártatlan emberek ellen Forrás: MTI/Kovács Tamás

A baloldal folyamatosan támadta a védekezést

Az elmúlt időszakban az Operatív Törzs folyamatosan tájékoztatott - így reagált Rétvári Bence, az Emmi államtitkára Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) felszólalására. Emlékeztetett arra, hogy míg korábban a baloldal a kórházi ágyak felszabadítását támadta, majd pedig hiányolta a kórházi ágyakat. Önök folyamatosan azzal vádolják az orvosokat és az ápolókat, hogy hazaküldtek beteg embereket - tette hozzá. Rétvári felháborítónak nevezte, hogy a baloldal azt kritizálja, hogy miért kellett lélegeztetőgépeket venni.

Nem a jobboldal hallgattatja el a neki nem tetsző véleményeket

Mellár Tamás (Párbeszéd) négy percen keresztül kritizálta azt a házszabályt, amit az Országgyűlés fogadott el. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára úgy reagált, hogy nem a jobboldal űz sportot abból, hogy elhallgatassa a másként gondolkodókat. Emlékeztetett arra, hogy "az Ön szövetségesei fenyegetik a másként gondolkodókat, az újságírókat". Orbán felhívta a figyelmet arra, hogy 15 évvel ezelőtt hangzott el az őszödi beszéd, ami az egész szimbóluma a baloldalnak.

Orbán Balázs alaposan helyretette Mellár Tamást Forrás: MTI/Illyés Tibor

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára azt válaszolta Csárdi Antalnak (LMP), hogy egyelőre nem zárult le az önkormányzati lakásokról szóló törvény vitája. A kormány az elmúlt években mindent megtett, hogy segítse a magyar családok saját otthonhoz jutását - tette hozzá.