Dömötör Csaba: Ez a banda 99 százalékban Gyurcsányt, egy százalékban Karácsonyt tartalmaz

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Világos, hogy az oltásellenes baloldal csúfosan megbukott - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben. Szó volt még arról is, hogy Karácsony Gergely egyértelműen Gyurcsány Ferenc bábja. 
Vágólapra másolva!

A járványügyi adatok hetek óta folyamatosan javulnak, és Magyarország a világon az élbolyban van az átoltottságot tekintve - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában.

Selmeczi Gabriella: A baloldal oltásellenes kampánya megbukott Forrás: MTI/Soós Lajos

A baloldal minden erővel igyekszik bizalmatlanságot és gyűlöletet kelteni - tette hozzá. Köszönet illeti a magyar embereket, hogy egy ilyen nehéz helyzetben jogkövető magatartást folytattak. A baloldal legsúlyosabb bűne, hogy január óta az oltások ellen próbálja hergelni a társadalmat - mondta Selmeczi. A Fidesz képviselője szerint több ezer ember azért veszíthette el az életét, mert az oltásellenes baloldalnak hitt.

A baloldal oltásellenes kampánya megbukott

- tette hozzá.

Menczer Tamás azt válaszolta, hogy a vírus még itt van, és a védekezést folytatni kell. A koronavírus ellen már másfél éve harcolunk, és az egyetlen fegyver a vakcina - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A keleti vakcinák révén pedig 1,5-2 hónapot nyert az ország - tette hozzá. A vakcinabeszerzés ügyét, amely egy életmentő kérdés, a baloldal emelte politikai szintre - mondta Menczer.

Itthon szabadon lehet választani a vakcinák közül

Vejkey Imre, a KDNP képviselője napirend előtt azt mondta, hogy a baloldal járványügyben is csúfosan leszerepelt. Ebben a helyzetben az embereket lebeszélni az oltásról és bizalmatlanságot kelteni, az több mint hiba - tette hozzá.

Sajnos nem sikerült mindenkit megmenteni, komoly veszteségeink vannak - mondta Vejkey.

Vejkey Imre: Itthon szabadon lehet választani a vakcinák között Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára minderre azt mondta, hogy csak köszönet illeti az egészségügyben dolgozókat, hogy helytálltak ebben a nagyon nehéz helyzetben. Külön kiemelte, hogy szemben sok nálunk gazdagabb országgal, Magyarországon szabadon lehet választani a vakcinák közül.

Ezzel szemben a baloldal álhíreket terjesztett, és nem szavazta meg a védekezéshez szükséges intézkedéseket

- mondta Rétvári.

Soha nem látott intézkedések

Jakab Pétertől, a Jobbik frakcióvezetőjétől a fideszes képviselők sértegetése miatt elvették a szót. Kövér László azt mondta, hogy sem a házelnököt, sem a képviselőket nem lehet sértegetni, és a képviselő inkább tanulmányozza a házszabályt.

Jakab Péter megint nem bírt magával, elvették tőle a szót Forrás: MTI/Kovács Attila

Önök már megmutatták, hogy mit jelent a baloldal kormányzása, és ez semmi másról nem szólt, mint a magyar emberek érdekeinek a figyelmen kívül hagyásáról - így reagált Schanda Tamás Tóth Bertalan (MSZP) felszólalására. Az ITM államtitkára szerint a legfontosabb, hogy minél több ember számára legyen elérhető a saját lakhatás.

Soha nem látott intézkedések születtek, hogy aki akar, az tudjon dolgozni, így több mint 1,6 millió munkahelyet sikerült megvédeni

- tette hozzá. 2021 márciusában 4 százalékra csökkent a munkanélküliség, és ez egy nagy eredmény - mondta Schanda.

Dömötör: Korábban miért nem gondoltak a jövő nemzedékre?

Dömötör Csaba Gyurcsány Ferencnek (DK) azt válaszolta, hogy amikor egy elkobzott budai villából a Parlamentbe megy, akkor furcsa, hogy valaki mást letolvajoz.

Ha önökön múlott volna, akkor már külföldi kézben lenne a magyar föld jelentős része - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Szólt arról is, hogy jövőre a 25 éven aluliaknak nem kell majd jövedelemadót fizetniük. Amit Önök előválasztásnak előadnak, az előre le van zsírozva - tette hozzá.

Minden nyugdíjasnak fűtéstámogatást és zöld várost ígértek, de ebből nem lett semmi - mondta Dömötör.

Karácsony szinte egyetlen ígéretét sem teljesítette Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az államtitkár közölte, hogy egyetlen percig sem gondolják, hogy Karácsony önálló jelölt lenne. Dömötör felidézte, hogy Medgyessyt is Gyurcsány távolította el, és most is erre készülnek. Karácsony is arról beszélt, hogy ugyanazt a programot terjesztette elő, mint Gyurcsány.

Karácsony Gyurcsány embere

Orbán Balázs Tordai Bencének (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy Magyarországot egy éve sújtja a koronavírus-járvány, és erről a Párbeszéd képviselője egyetlen szót sem szólt. Túl vagyunk a járvány nehezén, de a vírus még itt van - tette hozzá a Miniszterelnökség államtitkára.

Orbán Balázs szólt arról is, hogy Magyarország a legkorábban térhet vissza a normális élethez. A baloldal már a szavak szintjén sem foglalkozik az emberek problémáival, és a Gyurcsány Ferenc rendezte előválasztással foglalkoznak - mondta az államtitkár.

Karácsony Gergely Gyurcsány embere Forrás: Origo

Orbán Balázs rámutatott arra, hogy Karácsony több tízmilliós megrendeléseket kapott a Gyurcsány-kormánytól. Karácsony bejelentését több simlisség kísérte, nem az a probléma, hogy nem beszél angolul, hanem az, hogy azt állította, van nyelvvizsgája, és van tudományos fokozata. Nem bontotta ki az igazság minden részletét - mondta Orbán Balázs. A budapestiek most elvesztettek egy főpolgármestert - tette hozzá. Kijelentette, hogy eddig is csak botrányok kísérték Karácsony tevékenységét. Csak egy báb Gyurcsány kezében a főpolgármester - zárta szavait.