Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kínosan megbukott a baloldal Karácsony Gergely szülőfalujában a legutóbbi parlamenti választáson

Vágólapra másolva!
Bár Karácsony Gergely Nyírtasson jelentette be az előválasztáson való indulását, és beszédében többször is hivatkozott a szülőfalujára, a szavazók a legutóbbi parlamenti választáson látványosan elutasították az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként próbálkozó politikust.
Vágólapra másolva!

Ahogy az a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett adatokból látszik, három éve rendkívül alacsony volt a baloldal támogatottsága Nyírtasson, ami azt jelenti, hogy

szülőfaluja elutasította Karácsony Gergelyt.

A két szavazókör (itt és itt) összesített eredményéből kitűnik, hogy míg a Fidesz-KDNP-s Seszták Miklós 68, addig a baloldali DK-s, gyakorlatilag közös baloldali jelölt, Rakóczki Dénesné kevesebb mint 5 százalékot kapott. Az MSZP és a Párbeszéd, amelynek a miniszterelnök-jelöltje volt Karácsony Gergely, nem is indított jelöltet.

Ahogy beszámoltunk róla, Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltjeként szombaton jelentkezett az előválasztási komédiára. Közel tízperces, teátrálisan előadott beszédében többször is hivatkozott Nyírtassra. "Innen viszem magammal a föld szeretetét, innen viszem magammal a természetnek azt a közelségét, amit egy faluszélen csavargó, bogarászó, madarászó falusi kisfiú érezhet" - játszott rá vidéki származására Budapest főpolgármestere a Facebookra feltöltött videóban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről