Több helyen is használta Karácsony a nem létező doktori címét

Vágólapra másolva!
Újabb cikkből került elő Karácsony Gergely nem létező doktori címe - vette észre a Drót. A Népszava 2018. január 27-én közölt Karácsony-interjú 'Névjegy' adatsorában az áll, hogy Karácsony Gergely 2007-ben doktori címet szerzett. A főpolgármester korábban azt állította, hogy ő soha nem mondott ilyet, "valaki" beleírta az önéletrajzába. Úgy tűnik, ez a "valaki" meglehetősen szorgalmas volt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet 2013-as cikke irányította rá a figyelmet elsőként, hogy

Karácsony Gergely önéletrajzában hamisan szerepel a doktori cím 2007-es megszerzésére vonatkozó adat.

A lap akkori megkeresésére Karácsony ekkor azt nyilatkozta, hogy a hibát egyfelől már javították is, másfelől pedig a tévedés okát az Országgyűlés honlapján megtalálható önéletrajza „félreérthető" megfogalmazásában jelölte meg. Amit aztán átvett pártjának, a Párbeszédnek a honlapja is.

Csakhogy 2017-től a megszerzett doktori cím ismét felbukkant Karácsony Gergely önéletrajzában – ráadásul két különböző forráshelyen is. A Magyar Nemzet 2021. május 15-i cikkében mutatott rá, hogy a Párbeszéd honlapján – 2013 után 2017-ben is – az szerepelt, hogy a párt elnöke „2007-ben az ELTE ÁJTK Politikatudományi Intézetében PhD-fokozatot szerez".

A Drót.info pedig rábukkant arra is, hogy a Népszava 2018. január 27-én közölt Karácsony-interjú 'Névjegy' adatsorában szintén az áll, hogy 2007-ben doktori címet szerzett.

Forrás: Drot.info

Az ATV-ben Karácsony azt mondta: egy rejtélyes valaki írta bele az önéletrajzába a doktori címet. Amit 2013-ban kihúztak onnan, 2018-ban azonban ismét visszakerült a PhD-fokozat.