Törőcsik Mari fia hiszi, hogy Velem védőszentje megmentette az életét

Törőcsik Mari megemlékezés a Nemzeti Színháznál, 2021.04.16.
Vágólapra másolva!
Törőcsik Mari örökbe fogadott vietnámi fiát, Sont nagyon szeretik Velemben, a faluban, ahol a színésznő évtizedeken át élt. A férfi mélyen vallásos, és úgy hiszi, a falu szentje mentette meg az életét. Son újra Velemben él, és nemcsak Törőcsik Mari miatt, hanem egy súlyos betegség miatt költözött be a faluba.
Vágólapra másolva!

A Blikk azt írja, hogy a Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, Törőcsik Mari fia három éve él újra Velemben, előtte 15 évig egykori szülőhazáját, Vietnamot tekintette otthonának. Amellett, hogy Son Törőcsik Mari mellett szeretett volna lenni, egy súlyos betegség az, ami visszahozta Magyarországra.

A falu felett magasodó Szent Vid-kápolna névadójának segítségét kérte. Ezért amióta visszatért Son Velembe, rendszeresen elzarándokolnak a kegyhelyhez, úgymond, köszönetet mondani" – mondta a lapnak az egyik falubeli.

Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja április 16-án halt meg Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szent Vid, vagy más néven Szent Vitus ifjú ókeresztény vértanú, többek között a táncosok és a színészek, valamint a fiatalok védőszentje - tette hozzá az újság.

Rendszeresen jár templomba, és a családja is nagyon szeretetre méltó. A felesége egy aranyos, törékeny asszony, és a kislányukat, Zsófit is imádják a falu lakói" - mondta az egyik falubeli asszony. "Amióta meghalt Törőcsik Mari, érthetően szomorú mindenki, ő is, kissé visszahúzódó lett. Sok időt töltött az anyjával, amióta hazajött, és ugyan a falubeliek befogadták, a felesége és a kislánya mellett az egyetlen családtagját vesztette el" - tette hozzá egy másik szomszéd.

A Blikk kereste Törőcsik Mari fiát is, de ő nem akart nyilatkozni.