Gyrosvágó késsel vágta fejbe a vendégét egy gyrosos a IX. kerületben

A GYROS SZELETELŐ KÉSSEL VÁGTA FEJBE A SZAKÁCS A VENDÉGET
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete emeltek vádat annak a szakácsnak az ügyében, aki egy vita során gyrosvágó késsel vágta fejbe az egyik vendéget. A szakács egy korábbi kábítószer birtoklási ügy miastt próbaidejét töltötte, amikor az eset történt, a bíróság most halmazati büntetésként 2 év börtönbüntetésre ítélte, 4 évre felfüggesztve.
Vágólapra másolva!

2018. július 16-án késő este egy baráti társaság ment be egy IX. kerületi gyrosozóba. A vita onnan indult, hogy a szakács nem akarta kiszolgálni az egyik férfit. Az Origo kérdésére Bagoly Bettina sajtószóvivő elmondta, hogy

a szakács azért nem akarta kiszolgálni a későbbi sértett testvérét, mert az nem úgy kérte a gyrost, mint ahogy abban a gyorsétteremben szokták.

A rendőrség helyszíni fotója. Forrás: ugyeszseg.hu/BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitánysága

A férfi kérte a panaszkönyvet, de a szakács nem akarta odaadni neki. Az ellenségeskedésébe beszállt a társaságból, a férfi testvére, aki kifelé menet a szakács felé dobta a pulton talált fóliatekercset. Válaszul a gyrosos,

a nála lévő 35 centi pengehosszúságú gyroshús vágására használt késsel közepes erővel a férfi fejére csapott és megvágta.

A férfinek okozott sérülés tényleges gyógyulási ideje 8 napon belüli volt, de tekintettel a támadott testtájékra, a támadáshoz használt eszközre és a sújtás erejére, a gyrosos akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna a férfinek.

Ezzel a késsel vágta fejbe a vendéget a szakács. Forrás: ugyeszseg.hu/BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitánysága

Ezért a Fővárosi Főügyészség a szakáccsal szemben életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról,

így a bíróság a mostani vád, és egy korábbi kábítószer birtoklás ügye miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amit 4 évre felfüggesztettek.