Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Éveken át kínozta, zsarolta, és rettegésben tartotta élettársát egy szombathelyi férfi

Vágólapra másolva!
Az ügyészség zsarolás, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés, és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki féltékenysége miatt rendszeresen verte az élettársát, fogva tartotta a lakásban, és a pénzét is elvette.
Vágólapra másolva!

A férfi összeköltözésük után fél évvel kezdte bántalmazni élettársát, rendszerint ököllel verte, ám volt rá példa, hogy húsklopfolóval, szíjjal vagy bicklivel leszedett láncvédővel esett neki.

A nőt sehová nem engedte el egyedül, megtiltotta neki, hogy a sérüléseivel orvoshoz forduljon, ha pedig muszáj volt,

bent maradt vele a vizsgálat alatt, és azt hazudta az asszony sérüléseiről, hogy baleset közben szerezte.

A férfi egymaga döntött a kiadásokról,

kizárólag ő kezelte mindkettejük bevételét, és megkövetelte, hogy vásárlások után a nő mutassa meg a blokkokat.

Egyszer megragadta a nő kezeit és

hátrafeszítette az ujjait, majd egy hétig nem engedte a orvoshoz fordulni. Amikor végül eljutottak az orvoshoz, a férfi is részt vett a vizsgálaton és közölte, hogy az asszony munkahelyi baleset miatt sérült meg,

majd rávette, hogy ne egyezzen bele a javasolt műtétbe. A sérülés nem gyógyult, ezért másfél hónappal később elvégezték a műtétet, ám ennek ellenére

a sérülés miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett. A nő többször próbált megszökni tőle, de a férfi minden alkalommal előkerítette,

és kocsival visszavitte. Egyszer belökte a kocsiba a nőt, aki nem mert ellenkezni, így visszament vele Szombathelyre, ahol ismét megverte.

Amikor a nő eladott egy örökölt lakást, párja elvette tőle a kapott 250.000 forintot, de meg akarta szerezni a számlájára utalt 1,9 millió forintot is. A férfi azonban hiába verte napokig, ez alkalommal, nem tudta rávenni a pénz átadására, így végül egy késsel fenyegette meg.

Mivel a férfi korábban már megvágta késsel az asszonyt, az megijedt, ezért elment vele a bankba, felvette a pénzt a számlájáról, amit a férfi azonnal eltett és később a kérés ellenére sem adta vissza nőnek.

A nő a folyamatos rettegés miatt elhatározta, hogy öngyilkosságba menekül. 2018 őszén túladagolta magát gyógyszerekkel, amitől elveszítette az eszméletét.

A férfi másnap reggel rugdosni kezdte nőt, aki még mindig mélyen aludt, majd amikor kezdett magához térni, akkor

faggatni kezdte, hogy mit vett be előző este, és arcon ütötte a még kábult nőt. A férfi ekkor pár percre magára hagyta, mire a nő kimenekült a lakásból és a szomszédtól kért segítséget. A szomszéd kihívta a mentőket, akik kórházba vitték az asszonyt, ám ez alkalommal nem engedték be a férfit a vizsgálóba, így végre fény derült az igazságra.

Az áldozatsegítő központ segítségével sikerült minden kapcsolatot megszakítania a férfival.
Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben. Amennyiben mindent beismer és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 4 év börtönt kaphat.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről