Munkaerőpiaci fellendülés a megváltozott munkaképességű emberek között

Vágólapra másolva!
Duplájára emelkedett a megváltozott munkaképességű munkavállalók sikeres elhelyezkedése, és megháromszorozódott a tavalyi adatokhoz képest az álláskereső mmk-s munkavállalók regisztrációja  - írja Facebook-bejegyzésében Fülöp Attila államtitkár. 
Vágólapra másolva!

A Trenkwalder munkaerőpiaci szolgáltató cég kereskedelmi igazgatója az adatbázisukban tapasztalható növekedést a kormány kereseti korlát eltörlésének tulajdonítja. Nógrádi József szerint a járvány csillapodása a megváltozott munkaképességű foglalkoztatás további erősödését hozza majd.

A munkaerőpiaci fellendülés oka, hogy a kormány idén januártól eltörölte az úgynevezett kereseti korlátot. Ez azt jelenti, hogy egy mmk-s munkavállaló rokkantsági, vagy rehabilitációs járadéka már nem függ attól, hogy mekkora a keresete.

A járvány kihívásai közben nem csupán megőrizzük, hanem bővítjük is a munkahelyeket! A legnagyobb magyar mmk-s foglalkoztatónál, a KÉZMŰ cégcsoportnál decemberben kezdett el dolgozni a tízezredik munkavállaló. Az mmk-s foglalkoztatás pedig 2010 óta több mint duplájára, 18-ról 44 százalékra emelkedett.