Épül az ország első jobboldali közösségi stúdiója

Vágólapra másolva!
A Megafon tegnap jelentette be, hogy elkezdik Magyarország első jobboldali közösségi stúdiójának építését. Interjú Kovács Istvánnal, a Megafon alapítójával.
Vágólapra másolva!

Origo: Tegnap a Megafon Facebook-oldalán bejelentették, hogy elkezdik Magyarország első jobboldali közösségi stúdiójának építését. Miért van erre szükség?

K.I.: A Megafon azzal a céllal alakult meg, hogy konzervatív véleményvezéreket fedezzen fel és képezzen azért, hogy minél több és minél minőségibb jobboldali tartalommal találkozhassunk Magyarországon. A tengeren túl például számtalan kiváló példát találhatunk sikeres konzervatív influenszerekre. Egyik személyes kedvencem, a kanadai Lauren Chen, akinek YouTube-csatornáját több százezren követik, és aki műsorában rendszeresen rávilágít az egyre divatosabb szélsőbaloldali ideológiák önellentmondásaira. A probléma persze ott is az, hogy van egy hangos kisebbség, aki a saját véleményén kívül semmi mást nem akar meghallani, ezért igyekszik elnyomni mindenkit, aki kibeszél a kánonból. Mégis, a konzervatív YouTube-sztárt rengetegen követik. Miért? Szerintem azért, mert a többség valójában a normalitás talaján áll, egyetért a Lauren Chen által is hangoztatott nézetekkel, és szívesen hallgatja olyanoknak a szavát, akik ebben a baloldal által dominált internetes zajban jobboldali szemszögből tudnak bemutatni eseményeket. Mi néhány hónap alatt több ilyen embernek is segítettünk az építkezésben: elég csak Rákay Phillipre, vagy Bayer Zsoltra gondolni. A Megafon közösségi stúdióját azért hozzuk létre, hogy még több segítséget tudjunk adni azoknak a jobboldali szereplőknek, akik a közösségi médiában vállalnak valamilyen szerepet.

Origo: Miért kell ehhez saját stúdió? Stúdiót éppenséggel bérelni is lehet.
K.I.: Ez egy közösségi stúdió lesz, ami azért lesz nagyon hasznos, mert ezt a helyet a megafonosok bármikor használhatják majd. Ha tehát valakinek otthon nincsenek meg a technikai feltételi ahhoz, hogy profi videót, podcastet készítsen, akkor eljöhet hozzánk, és mi minden infrastrukturális feltételt biztosítunk. Az elmúlt hetekben a megafonosokkal osztottunk, szoroztunk, és arra jöttünk rá, hogy hosszú távon anyagilag is jobban megéri saját stúdiót építeni, amit így mindenféle bérlés nélkül, szimplán egy előzetes egyeztetést követően használhatnak a tapasztaltabb szereplők, és rutinosabb, új arcok is.

Kovács István

Origo: Az anyagiaknál maradva: mindezt miből finanszírozzák?
K.I.: A Megafonról tudni lehet, hogy kizárólag magánadományokból működik. Nincs benne semmilyen közpénz, a követőink és támogatóink tartanak életben minket. Rengetegen küldenek nekünk akár csak pár tízezer forintokat is, amit ezúton is nagyon köszönünk. Hihetetlenül erős az összefogás ereje, erre nap nap után rádöbbenek. Mi ezért cserébe azt ígérjük, hogy legjobb tudásunk szerint felerősítjük a jobboldali hangokat a közösségi médiában. Igyekszünk mi is folyamatosan fejlődni, ennek pedig a következő lépése a stúdió lesz, amihez ismét a szimpatizánsaink segítségét kérjük. Ha tehetik, akkor keressék fel a Megafon.hu oldalt, és támogassanak minket.

Origo: A bejelentésük után a baloldali sajtó egyből lejárató hadjáratba kezdett. A Nyugati Fény egyenesen azt írta, közösségi stúdióra tarhálnak a néptől.
K.I.: Rendkívül szórakoztatónak gondolom, amit művelnek. Ismét visszaköszön a már sokat emlegetett, baloldal által előszeretettel alkalmazott kettős mérce. Ha ugyanis ön megnyitja a Nyugati Fény oldalát, és legörget a lap aljára, akkor hatalmas kék betűkkel ott virít a lap alján: „támogasd a munkánkat". A Nyugati Fény mégis hogyan kér minket számon, amikor ők is ugyanezt kérik a saját olvasóiktól? Ha pedig a támogatás fülre rákattintunk, akkor azt a nyilvánvaló hazugságot olvashatjuk: „függetlenek vagyunk a pártoktól". Ez, ha lehet, még viccesebbnek hat egy olyan oldaltól, ami egyértelműen DK-közeli, és amelyet még a saját szövetségesei is csak „Gyurcsány- blognak" gúnyolnak. Ami pedig a minket támadó többi balos portált, nevezetesen a Telexet vagy a 444-et illeti, érdekes módon arról nem számolnak be, hogy melyik, szocikhoz közeli nagyvállalkozó zsebében ücsörögnek, vagy éppen melyik külföldi alapítványtól kapják a pénzüket. De hát a baloldal már csak ilyen. Kétszínű.

Origo: És mi a helyzet a hirdetésekkel? Az utóbbi hetekben azt is többször megírták: milliós összeget költött videóira a Megafon.
K.I.: A hirdetésekről csak annyit, hogy a Megafon indításakor én azt vállaltam, hogy minden erőmmel támogatni fogom a jobboldali, közösségi médiában is tevékenykedő véleményvezéreket. Ha ezt hirdetések formájában tudom megtenni, akkor úgy fogom, ha stúdiót tudok építeni, akkor úgy, ha pedig képzéseket tudunk indítani, akkor képezni fogjuk a legtehetségesebb fiatalokat, vagy akár idősebbeket is. Vagyis, ha lesz még lehetőségünk, és a szimpatizánsaink lehetővé teszik, ennél is több támogatást fogunk adni a megafonosoknak.

Origo: Említette a képzéseket. Mikor indulnak újra a négynapos programok?
K.I.: Folyamatosan figyelemmel kísérjük mi is a járványhelyzetet, és ennek fényében fogjuk elindítani ismételten a képzéseinket is. Nem szeretnénk, ha nálunk bárki megfertőződne, ahogy azt sem, hogy a képzősök esetlegesen kényelmetlenül érezzék magukat az előadásokon és a workshopokon. Úgyhogy várunk vele, ameddig szükséges, de amint lehet, ismét benyújtjuk a rakétákat, és folytatjuk Magyarország legjobb közösségimédia-képzését.