Több ezer dollárt lopott munkaadójától, majd forintra váltotta őket

Vágólapra másolva!
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás, lopás és pénzmosás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy kiskunhalasi férfi alkalmi kerti munkát végzett egy tanyán, ahonnan a munkaadójától 3400 amerikai dollárt ellopott. Ezt az élettársa másnap az anyjával együtt egy bankban forintra váltotta és elköltötte. Emellett egy decemberi napon Kiskunhalason egy idős, járókerettel közlekedő nőt is kifosztott a férfi.
Vágólapra másolva!

A pár augusztus 7-én délután egy Kiskunhalas melletti tanyán volt. Kerti munkát végeztek, a munkaadójuk engedélyével a ház mosdóját is használhatták. A férfi visszaélt azzal, hogy szabadon bejárhat a házba. Egyszer

kutatni kezdett az egyik szobában, ahol 3400 amerikai dollárt talált.

A pénzt zsebre tette és szólt a nőnek is. Átadta a pénzt az élettársának azzal a kéréssel, hogy másnap váltsa forintra. A nő mindenről beszámolt az anyjának, akivel együtt másnap elmentek egy bankba és megtették, amit a férfi kért.

Az így szerzett 1,1 millió forintból a nő anyja is kapott, 300 ezer forintot tett el a segítségért cserébe.

Az élettársak hamar elköltötték a pénzt. Három nap múlva, késő este mindhárman visszamentek a tanyához. A férfi és az anyósa bemászott a kerítésen. Letépték a szúnyoghálót, és a házból ellopták a lakó táskáját a benne lévő szemüvegekkel, pénzzel, parfümmel, amivel több mint 200 ezer forintos kárt okoztak. Eközben a nő a helyszínen őrködött.

A férfinak nem ez volt az első bűncselekménye. December 17-én, dél körül

Kiskunhalason kifosztotta egy járókerettel közlekedő, 79 éves ismerősét. Az idős nő mellett elhaladva a járókeretre felerősített kosárból kiemelte a pénztárcát,

és elmenekült vele. A kiskunhalasi rendőrök fél órával a kifosztás után elfogták a férfit, és az ellopott 6 ezer forintot is visszaadták az asszonynak.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit lopással, és kifosztással, az élettársat és az anyját a lopás mellett pénzmosással is vádolja.

A két nő szabadlábon védekezik, a férfi letartóztatták - írja az Ügyészség oldala.