Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ismét hazudott a baloldal táskás embere, Czeglédy Csaba – videó

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc
Szeged, 2018. március 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vezetik Czeglédy Csabát (k) az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. Mellette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A bíróság harminc napra elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Budai Gyula Gyurcsány ügyvédjének, Czeglédy Csabának egy újabb hazugságát leplezte le. Mindezek ellenére a DK Czeglédyt indítja a szombathelyi baloldali előválasztáson.
Vágólapra másolva!

Ismét hazudott Gyurcsány Ferenc adócsaló ügyvédje, Czeglédy Csaba, amikor azt állította, hogy a Fővárosi Főügyészég a Facebook írországi központjához fordult, és megtévesztette a techóriást azzal, hogy egy zsarolási ügyben kért adatokat – hívja fel rá a figyelmet közösségi oldalán Budai Gyula kormánypárti képviselő.

Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A valóság ezzel szemben az, hogy a Fővárosi Főügyészség nem a Facebookot kereste meg, hanem a külföldi igazságügyi hatóságokat.

Budai írásbeli kérdésére a legfőbb ügyész megerősítette, hogy

zsarolás büntette és más bűncselekmények miatt a nyomozó hatóság Czeglédy Csabát hat rendbeli bűnsegédként, különleges adatra elkövetett visszaélés vétsége, valamint három rendbeli bűnsegédként elkövetett személyes adattal történő visszaélés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A sajtó szerint a Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy

az ügyben jogsegély kérelemmel fordultak mind a svájci, mind pedig az amerikai igazságügyi hatóságokhoz, ugyanis a nyomozók Amerikában találták meg a blog szerverét, svájci pedig az a bankszámla, amelyről a Facebookon hirdetett posztokat fizették.

A nyomozók így bukkantak rá arra, hogy az „Ördög Ügyvédje" blog hirdetései esetén

Czeglédy Csabához köthető hitelkártyáról történtek a fizetések.

Budai Gyula kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, hogy

Adódik a kérdés,

- tette fel a kérdést Budai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről