Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is járnak az oltóbuszok

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, oltóbusz
Taktabáj, 2021. április 22. Oltásra várakozók a Magyar Honvédség oltóbuszánál a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktabájon 2021. április 22-én. Ezen a napon a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinával oltottak a településen. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elkezdték a lakosság immunizálását a Honvédelmi Minisztérium oltóbuszával, az első adag vakcinákkal a taktabáji lakosokat oltották be csütörtökön - tájékoztatott a megyei kormányhivatal.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a megyében két oltóbusz egy hét alatt tizenegy települést - Cserépfalu, Tiszabábolna, Bánhorváti, Taktabáj, Szalonna, Vámosújfalu, Baktakék, Viss, Telkibánya, Vizsoly, Kovácsvágás - keres fel, illetve további húsz környékbeli településről fogadja az oltásra regisztráltakat.

Cél az, hogy a kistelepüléseken élőkhöz is a lehető legközelebb vigyék az oltásokat. A kisebb településeken, falvakban és községekben sok idős ember él, illetve esetenként nehezen érhetők el a kórházi oltópontok, ezért az itt élő oltásra regisztráltak számára nagy segítséget jelent, ha a lakóhelyükhöz közel, a településen belül megkaphatják az oltást - írta a kormányhivatal.

Oltásra várakozók a Magyar Honvédség oltóbuszánál a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktabájon 2021. április 22-én Forrás: MTI/Vajda János

Az oltóbuszok oltópontjának helyszínére, időpontjára vonatkozó javaslatot a megyei védelmi bizottság állította össze.

Az érintett településekről az oltásra regisztráltak előre egyeztetett időpontban, pontos beosztás szerint vehetik fel az oltást.

Egy buszon tíz ember dolgozik, köztük orvosok, mentőtisztek, szakasszisztensek, adminisztrátorok. Egy oltóbusszal egy nap 180 embert képesek beoltani, ez a kapacitás a kisebb települések esetén jelentősen tudja gyorsítani az oltásokat. A honvédségi járműveken a megyében a Pfizer-vakcinával oltanak - közölte a kormányhivatal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről