Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Annál a stégnél lehet az utolsó tárgyalás, ahol a vízbe dobhatták VV Fannit

Vágólapra másolva!
Rendhagyó tárgyalásra készülnek VV Fanni ügyében - tudta meg a Bors.
Vágólapra másolva!

A magyar igazságszolgáltatásban eddig szinte sosem látott, teljesen rendhagyó módszerrel élnének VV Fanni ügyében:

helyszíni tárgyalási napot terveznek.

A Bors megtudta, hogy Dr. Farkas Gabriella bírónő vezetésével a vád, a védelem, a vádlott, B. László részvételével az ítélethozatal előtti, utolsó tárgyalási napok egyikét nem a Fővárosi Törvényszék épületében, hanem ott akarja megtartani, ahol a nyomozati dokumentációk alapján a vádlott nagy valószínűséggel megszabadult Novozánszki Fanni holttestétől.

– árulta el a Borsnak a Novozánszki család jogi képviselőjének helyettese, Dr. Lichy Gábor.

"A védelmet még nem értesítették, és nem is hallottunk erről a felvetésről, bizalmas információ lehet, de természetesen állunk elébe" – reagált a helyszíni tárgyalás eshetőségére Dr. Bálint Roland védőügyvéd.

B. László Fotó: Polyák Attila - Origo

A hétfői tárgyalási napon egyébként Novozánszki Fanni gyilkossági ügye a lánytól származó DNS-ek körül felmerült kérdések tisztázásával folytatódott. A genetikus szakértők fenntartották és megerősítették szakvéleményüket, miszerint a vádlott bérelt kocsijában talált kötélen Fanni vére, a vádlott mosógépében pedig Fanni hajszála található. Dr. Lichy Gábor szerint fontos mérföldkő az ügyben, hogy most már semmi kétség nem fér hozzá, hogy az eltűnt lánytól származnak a vérnyomok, s úgy becsüli, még idén ítélet születhet az ügyben.

– mondta a Borsnak dr. Lichy, aki szerint ősszel elsőfokú ítélet várható az ügyben.

A váddal ellentétben a védelem azonban beazonosítatlan nyomokról beszélt a Borsnak a tárgyalás után.

"A legfontosabb bűnjel egy hajszál volt, amit az ügyfelem mosógépében találtak, s ami egyértelműen a sértett hajszála. Ezt mi eddig sem tagadtuk, hiszen B. László az ölében vitte le Fannit a garázsba, és rá kerülhetett a hajszál a ruhájára. A minták, amikről a genetikusok a mai napon nyilatkoztak, továbbra sem tisztázottak, és beazonosítatlanok. Érdemi eredményt a tanúk meghallgatása hozott volna – tette hozzá B. László védője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről