Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a szabadságunkat

Vágólapra másolva!
Varga Judit igazságügyi miniszter és Novák Katalin családokért felelős miniszter is megemlékezett a nemzeti ünnepről.
Vágólapra másolva!

- írta a videójához Varga Judit.

Húsvéthoz is közeledve az újrakezdés, a feltámadás és a remény ígéretét hordozza az 1848-49-es forradalom és szabadságharc

Ezekre 2021-ben különösen nagy szükség van, mivel a koronavírus-járvány már egy éve teszi próbára a családokat, a közösségeket - mondta Novák Katalin a Facebook-oldalán.

Most a vírus korlátozza a mozgást, a gyülekezési lehetőségeket, a hitélet gyakorlását, visszaveti a gazdaságot, "a maszk viselésével pedig még a szánkat is befogja" - mondta.

A miniszter szerint nem elég kimondani, hogy "Rabok tovább nem leszünk", ahogy 1848. március 15. sem a végállomás volt a szabadságért folyó küzdelemben, így most sem "fogjuk visszakapni a szabadságunkat elszántság nélkül."

Mozgósítani kell minden erőt, mert nem szabad hagyni, hogy az elmúlt évtized erőfeszítései elvesszenek, közben pedig működtetni kell az országot

- hangsúlyozta.

Hozzátette: Kossuth Lajosék saját pénzt vezettek be, honvédséget szerveztek és beindították a fegyvergyártást, a kormány most az egészségügyi védekezést szervezi, menti a munkahelyeket, előkészíti a saját oltóanyaggyártást.

- mondta Novák Katalin.

Külön is együtt vagyunk

A kokárda ma nemcsak a 48-as hősök szimbóluma, hanem jelképe a vírus elleni küzdelemnek is, és bár a járvány szétválaszt bennünket egymástól, tudnunk és éreznünk kell, hogy magyarságunkban külön-külön is együtt vagyunk - mondta március 15-ei videoüzenetében a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István a közösségi oldalán Tisztelet a múlt és ma hőseinek! címmel hétfőn közzétett videóban arról beszélt:

- fogalmazott.

Hozzátette: mintha évtizedek teltek volna el azóta, hogy együtt ünnepeltük '48 hőseit.
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azonban 1848 üzenete cseppet sem halványult.
Hangsúlyozta:

173 éve a Habsburgok rabigája ellen kelt fel a magyar, ma pedig a vírust akarjuk legyőzni, hogy végre visszakaphassuk a szabadságunkat.

"Akkor is és most is vállt vállnak vetve küzdöttünk, mert örök magyar igazság: együtt erő vagyunk" - mondta. Szerinte

a kokárda éppen ezért ma nemcsak a 48-as hősök szimbóluma, hanem jelképe annak a küzdelemnek, amit a vírus ellen vívunk.

"És bár a járvány szétválaszt bennünket egymástól, tudnunk és éreznünk kell, hogy magyarságunkban külön-külön is együtt vagyunk" - zárta videoüzenetét a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A szabadságért minden korban meg kellett küzdeni

Emlékezzünk ma azokra a hősökre, akik bátran, túlerővel szemben mutattak példát hazaszeretetből és a legtovább harcoltak nemzeti függetlenségünkért! - írta közösségimédia-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette, a szabadságért minden korban meg kellett küzdeni, hol a csatamezőn, hol a tárgyalóasztalnál.

Ma egy újabb fronton harcolunk érte, a világjárványt kell legyőznünk.

Ebben a harcban mindenkire szükség van, össze kell fognunk, hogy visszanyerhessük normális hétköznapjainkat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről