Újabb szigorításokra is szükség lehet Kásler Miklós szerint

Kásler Milkós
Vágólapra másolva!
Újabb szigorításokra is szükség lehet Kásler Miklós szerint, mivel a járvány harmadik hulláma a "nyakunkon van". A miniszter azt is elmondta, hogy hazánkban is gyorsan terjed a vírus brit variánsa, amely legalább hetven százalékkal fertőzőbb, és fiatalokat is elér.
Vágólapra másolva!

– A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást. Addig szükség lehet szigorításokra is – mondta Kásler Miklós a Blikknek adott interjújában. Az emberi erőforrások minisztere szerint, ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a

Kásler Milkós Forrás: Facebook/Kásler Miklós

– Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet, vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitvatartása mellett lehet az egyéb boltok nyitvatartásán is szigorítani – mondta Kásler Mikós, és azt is hozzátette, hogy ennek mintájára még sok minden más is lehetséges.

Az interjúban a miniszter azt is elmondta, hogy jelenleg

naponta két-háromszáz ember kerül kórházba,

ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztetettek száma.

– Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, ami tudjuk, hogy legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb – mondta Kásler Miklós.