Soros György hallgat magyarországi blogja főszerkesztőjének antiszemita botrányáról

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Soros György amerikai tőzsdespekuláns hallgatásba burkolózott, nem kommentálta a V4NA nemzetközi hírügynökség érdeklődésére a magyarországi blogja főszerkesztője, Uj Péter antiszemita, kirekesztő e-mailjeit. Soros korábban azt mondta, hogy „nem tagadom a zsidóktól a nemzeti léthez való jogukat - de nem akarok részese lenni". 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a Soros György amerikai milliárdos érdekeltségi körébe tartozó baloldali propagandablog (444.hu) főszerkesztője korábban antiszemita, kirekesztő jellegű e-maileket küldött munkatársainak.

Soros György Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Uj Péter még az Index.hu vezetőjeként egyik levelét

a „b*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek" tárggyal küldte ki, míg egy másikban durván antiszemita szöveget idézgetett. Ebben olyanok szerepeltek, mint „se**enbüntet fityma rabbi!".

Mivel a 444.hu egyik befektetője a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) támogatását élvező Media Development and Investment Fund (MDIF), a V4NA levélben fordult az érintettekhez Uj Péter antiszemita botránya miatt.

A nemzetközi hírügynökség azt kérdezte:

  • Mit gondol Soros György ezekről a kijelentésekről?
  • Elhatárolódnak-e Uj Péter kijelentéseitől?
  • Le kell-e mondania Uj Péter főszerkesztőnek?
  • Megszüntetik-e az együttműködést a 444.hu-val ezen kijelentések fényében?
Uj Péter Forrás: Wikimedia Commons/Mdavid89

Soros, az OSF és az MDIF is a hallgatás stratégiáját választotta.

Ebből arra lehet következtetni, hogy

Soros Györgyöt csak akkor érdekli az antiszemitizmus, ha az az ő ügyeit viszi előre.

Soros gyerekként zsidók vagyonelkobzásában vett részt

Erről az amerikai CBS-nek adott 1998-as interjújában is kérdezték:
- Úgy tűnik nekem, mintha ez egy olyan élmény lenne, ami után sokan hosszú-hosszú évekig pszichiáterre szorulnának. Nehéz volt ez önnek?

- Semmi bűntudatot nem érzett?

Jair Netanjahu, konzervatív kommentátor, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia 2019-ben arról beszélt, hogy

Soros György belülről rombolja Izraelt, szervezetei „éjjel-nappal és korlátlan költségvetéssel" dolgoznak azért, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától.

Még 1995-ben a New Yorker című lap újságírója beszélgetett Sorossal. Ebben az interjúban a spekuláns azt mondta:

A Demokrata Párthoz kötődő Washington Postban pedig azt írta 2011-ben, hogy az arab tavaszból Izrael sokat nyerhet, és azt is leírta, hogy Izrael a fő ellenlábasa a forradalmaknak.

Soros több antiszemita szervezetet finanszíroz

2016-ben az amerikai-zsidó Tablet nevű portál arról számolt be, hogy

a Soros-alapítvány 2012 és 2014 között 405 ezer dollárt adott a palesztin Wattan News médiaorgánumnak. A Wattan több antiszemita tartalmat is közzétett, akadt olyan is, amelyben a holokausztot tagadták.

Ezeket az írásokat aztán törölték. Az OSF közleményben fejezte ki csalódottságát a Wattanban, és beismerték, hogy támogatnak izraeli és palesztin civil szervezeteket. A Wattan TV egyébként

2017-ben még kapott 400 ezer dollárt az OSF-től.

2018-ban Izrael közzétett egy listát, amelyen 20 olyan szervezet szerepel, amelyek munkatársai nem léphetnek be az országba.

Ezen a listán több Soros támogatását élvező szervezet is volt.

A Jewish Voice for Peace például 2019-ben 200 ezer dollárt kapott, míg a War on Want nevű szervezet pedig 108 ezret.