Luxusban élt a munkanélküli adócsaló család - videó

Vágólapra másolva!
Mobiltelefonokkal üzletelve 55 millió forint adót csalt egy család - írta Facebook-oldalán a NAV. Az adóhatóság közlése szerint a családnak tíz éve nincs kimutatható jövedelme, mégis luxusautókkal jártak.
Vágólapra másolva!

A banda internetes webáruházat üzemeltetett, ahol Szlovákiából beszerzett mobiltelefonokat értékesítettek Magyarországon - írta az adóhatóság.

Bevételeiket úgy próbálták meg eltitkolni, hogy a telefonok vételárát a tényleges irányítást végző férfi feleségének és fiatalkorú gyermekének magánbankszámlájára utaltatták, az értékesítő cég bevallásai pedig hamisak voltak.

A megrendelt telefonok kiszállításával is trükköztek: a weboldalon hirdetett futárszolgálattal nem álltak szerződéses kapcsolatban, a csomagokat egy, a bűnbandába beszervezett egyéni vállalkozó szállította.

A webshop üzemeltetésére alapított cég ügyvezetője egy hajléktalan férfi volt,

aki valójában az irányító férfi családjánál, méltatlan körülmények között lakott, és a ház körüli munkákat végeztették vele.

Az elkövető család tagjai az elmúlt tíz évben nem rendelkeztek kimutatható jövedelemmel, az elmúlt időszakban

mégis hét ingatlannal és öt luxusautóval gazdagodtak.

A családfő vagyonának nagy részét az édesanyja és fia nevére íratta. Az elkövetők csaknem 55 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek - írta a NAV.

A nyomozók 33 millió forint értékben lefoglaltak luxusautókat, négy ingatlant, és lefoglalták a banda fejénél talált több mint 13 millió forint készpénzt is. A NAV tovább nyomoz az ügyben.