Még a baloldali Index olvasói is a Városligetbe tennék az új Nemzeti Galériát

Vágólapra másolva!
Az Index olvasóinak háromnegyede a kormány álláspontját támogatva a Városligetben építené fel az új Nemzeti Galériát, és csak egynegyede preferálja Kerpel-Fronius Gábor betonkockás verzióját.
Vágólapra másolva!

Hol épüljön fel az új Nemzeti Galéria? - ezt a kérdést tette fel olvasóinak az Index tegnapi cikkében.

A téma azután vált aktuálissá, hogy a Klubrádión Baán László, a Városliget-projekt miniszteri biztosa és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-helyettese vitázott egymással. A kormány értelemszerűen a Városligetet preferálja, mondván, itt "mindig is voltak kulturális intézmények, az említett épület pedig Európa egyik legjobb új kulturális célú épülete lehetne."

Ezzel szemben a baloldali politikus közösségi oldalán váratlanul felvetette, hogy a Nemzeti Galériát akár a budai várban, a Miniszterelnökséggel szemben is el lehetne helyezni. Illusztrációként bemutatta Csomay Zsófia építész Szent György téri, a Sándor-palota és a Karmelita kolostor melletti térség beépítéséről szóló terveit, amelyen leginkább nagy méretű betonkockák láthatóak. A kommentelők a legkevésbé sem voltak elragadtatva az ötlettől, mint ahogy az építészfórumozók sem.

Nagyon úgy néz ki, hogy még az Index olvasóinak sem nyerte el a tetszését Kerpel-Fronius betonkockás verziója: a szavazáson jelenleg a kormányzati tervek állnak nyerésre, négyből hárman a Városligetbe tennék az új Nemzeti Galériát.

Forrás: Index