Gulyás Márton szerint a baloldali vendégei cenzúrázzák a műsorát, a jobboldaliak nem

Gulyás Márton
Budapest, 2018. február 22. Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája és társa, Varga Gergő (a képen nem látható) büntetőperük másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2018. február 22-én. A két férfi 2017. április 10-én a Sándor-palota előtti tüntetésen az épületre festékes flakonokat dobott. A bíróság első fokon gyorsított eljárásban közérdekű munka büntetéssel sújtotta a két férfit. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Több mint árulkodó bejegyzés jelent meg Gulyás Márton radikális baloldali aktivista Slejmshow nevű mikroblogján, a Tumblr felületén. Gulyás ebben a baloldal kettős mércéjét és képmutatását emelte ki, akarva-akaratlanul rámutatva arra, hogy ők azok, akik folyamatosan sajtószabadságot és átláthatóságot követelnek, miközben ezeket magukra nézve a legkisebb mértékben sem tartják kötelező érvényűnek.
Vágólapra másolva!

Gulyás Márton bejegyzése legelején kiemeli, hogy a Partizán nevű, YouTube-on futó műsorának

a kormánypárti vendégei soha, semmilyen panasszal nem éltek az interjúikkal kapcsolatban, soha, semmilyen változtatási követeléssel, cenzúrával nem álltak elő az interjút követően,

ezzel szemben a baloldal részéről többedszerre futnak bele olyan helyzetekbe, amelyeket a radikális baloldali aktivista el sem tudott korábban képzelni.

Gulyás Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

Gulyás ezt követően felsorolja a műsorával szemben alkalmazott cenzúra különböző lépcsőfokait:

az adásnapon lemondott interjú

(nem váratlan élethelyzet, egészségügyi okok miatt, hanem mert „beijedt" a közélettel kapcsolatban amúgy sarkos, éles megállapításokra bármikor kapható „popcsillag"),

a legutóbbi alanya pedig konkrétan meg akarta vágni a már saját igényei szerint (külső helyszínen, sminkessel, fodrásszal) készített interjúját (!).

Vele kapcsolatosan a radikális baloldali aktivista kiemeli:

Végezetül hozzáfűzi Gulyás, hogy dolgozott a magyar színházi, filmes, politikai és most a média világában. Értékelése alapján

Természetesen nem tudhatjuk, hogy Gulyás Mártonnak ki volt ez az interjúalanya, de az mindenesetre beszédes, hogy a bejegyzése alá valaki betette Kálmán Olgának a fényképét, és az alatta lévő kommentek is egy Kálmán-interjúra utalnak.

Forrás: tumbex.com

A Partizán YouTube-csatornája alapján a gyurcsányista „független-objektív" médiamunkás-politikussal végül nem Gulyás Márton készített interjút, hanem egy bizonyos Tóth Jakab, aki az új kollégája, és ez volt a legelső interjúja a Partizánon. A március 12-én rögzített beszélgetés mindenesetre rendesen meg van vágva...

Forrás: tumbex.com/youtube.com

Miért pont most háborodott fel Gulyás Márton a baloldal cenzúrájára és kettős mércéjére?

Ennek az oka vélhetően az, hogy, ahogy arról az Origo is beszámolt,

az egykori színművészetis diákok letiltották a róluk készült riportfilmet, amelyet az egyébként velük ellenségesnek nem nevezhető Gulyás Márton akart bemutatni a Partizánon.

A baloldali diákok személyiségi jogokra hivatkozva tiltották le a műsort, de a valódi ok az lehet, hogy

a riportfilm nem vetne jó fényt az egyetemfoglalókra,

és attól tartanak, a külföldi egyetemek visszalépnek a 150 hallgató támogatásától, akiknek – állítólag – diplomát ígértek, noha az Oktatási Hivataltól (OH) ehhez engedélyt nem kértek.

Gulyás Márton ellen egyébként 2020 januárjában vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épületének 2018. januári megrongálása miatt.

Az akkor keletkezett kár mértéke mintegy 6 millió forint volt.

A radikális baloldali aktivistát 2017-ben pedig 300 óra közmunkára ítélte a bíróság, mivel festékkel megrongálta a Sándor-palotát.