Erőszakkal és fenyegetéssel üldözött el egy munkásbrigád, egy másikat Zánkáról

Vágólapra másolva!
Az önbíráskodó banda vezetője a másik csapat munkaeszközeit is magának követelte. A megtámadott csapat végül jelezte a munkaadójának, hogy többet nem dolgoznak a kérdéses területen.
Vágólapra másolva!

2019. december 5-én reggel két munkásbrigád találkozott össze egy zánkai élelmiszerüzlet parkolójában véletlenül.

Az egyik brigád vezetője, egy 54 éves férfi vette észre a másik, négyfős csapatot.

Ekkor kiabálni kezdett és fenyegetőzve feléjük indult, közben

számon kérte őket, hogy mit képzelnek magukról, hogy elveszik a munkájukat.

Az 54 éves férfi verőemberekkel fenyegette a másik csapatot és

azt mondta nekik, hogy össze lesz törve az egész családjuk, ha nem hagyják ott nekik a munkát, mert az egész terület „az övék".

A férfi ekkor még azt is követelte a másik brigádtól, hogy adja vissza nekik a munkaeszközöket, munkavédelmi sisakokat és láthatósági mellényeket, mert úgy gondolta, hogy az is őket illeti. A férfi mellé felsorakozott három alkalmazottja is, akik közül az egyik a másik brigád vezetőjét megragadta és az autójuk hátuljához nyomta. Eközben

megérkezett az 54 éves férfi fia, aki elővett egy kést és szitkozódva a másik csapat felé indult.

Az apja rászólt, hogy tegye el a kést, ezt megtette, majd meg akarta ütni az egyik férfit, amihez az indulatos brigádból két társa is csatlakozott és a férfit többször megütötték és megrúgták.

A megtámadott négyfős csapatnak végül sikerül beülni az autójukba és egy közeli erdőbe menekültek, ahonnan hívták a rendőrséget.

A fenyegetés hatására a csapat felhívta a munkaadóját és megmondták neki, hogy lemondanak a munkáról, többet nem dolgoznak a kérdéses területen.

Az ügyészség három 54 éves és egy 22 éves férfi ellen csoportosan elkövetett önbíráskodás miatt, míg a késsel fenyegetőző 32 éves férfi ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás miatt emelt vádat.

A vádiratban azt javasolják négy férfival szemben, hogy kapjanak felfüggesztett börtönbüntetést, míg a 22 éves férfival szemben, végrehajtandó fegyházbüntetést szabjanak ki, mivel ő próbaideje alatt követte el a tettét.