Elcsalták egy füzesgyarmati nyugdíjas otthonát

Vágólapra másolva!
Egy füzesgyarmati férfi elcsalta egy helyi idős asszony házát úgy, hogy cserébe felajánlotta neki a gyereke házát. A csalásba a fia is besegített.
Vágólapra másolva!

A 48 éves férfinak nem volt rendszeres jövedelme, kerülte a munkát, amikor 2016 őszén megismerkedett egy 64 éves asszonnyal, aki az egészségi állapota miatt éppen új házat keresett magának. A férfi rávette, hogy ajándékozza a fiának a házat, cserébe megkapja családja otthonát.

Megkötöttek egy egyirányú ajándékozási szerződést, ami szerint a nő odaadta az 1.655.000 forint értékű házát a férfi fiának, ő viszont nem kapott cserébe semmit.

A felajánlott csereház ugyanis nem a férfi fiáé volt, hanem a lányáé, és jelzálog miatt elidegenítési és terhelési tilalom alatt állt.

A szerződés aláírása után az asszony beköltözött a házba, de közben a 23 éves férfi is ott lakott a családjával.

Nagyon rosszul bántak vele, többek között az ágyán aludtak, ezért az asszony elmenekült onnan.

Az apa a szerződés megkötése után azt mondta az asszonynak, hogy a két ház nem azonos értékű, így még tartozik nekik, amit áruhitelek felvételével letudhat. Az asszony 2016 novemberében egy szeghalmi műszaki áruházban kétszer felvett közel 550 ezer forintnyi áruhitelt, amiből különböző háztartási gépeket vettek, amiket a csalók választottak ki és ők használtak.

Az asszonynak 2,2 millió forintos kárt okoztak, ami nem térült meg.

2018 júniusában a 23 éves férfi

adásvételi szerződést kötött a csalással megszerzett házra egy másik asszonnyal.

1.900.000 Ft-os árat beszéltek meg, amit a megegyezés szerint a nő úgy fizetett, hogy a szerződés megkötésénél odaadott 300 ezer forintot, majd havonta 50 ezer forintot törlesztett.

A bíróság az előző csalás miatt 2019 márciusában zár alá vette a házat, amit a férfi nem mondott el a vevőnek, hagyta, hogy tovább törlessze a vételárat.

Ennek az asszonynak 400 ezer forintos kárt okoztak, ami szintén nem térült meg.

A bíróság csalás miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte a 48 éves férfit, a fiának 300 ezer forintos pénzbüntetést kell megfizetnie. Ezen felül ki kell fizetniük az asszonyok kárát és a közel 500 ezer forintos bűnügyi költséget is. Az ítélet nem jogerős - írja az ügyészség.hu.