Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Soros-féle Mérce volt főszerkesztője indul a baloldali előválasztáson

Vágólapra másolva!
Jámbor András, Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes munkatársa a közösségi oldalán tudatta, hogy megméretteti magát a baloldali pártok előválasztásán, Budapest 6-os számú egyéni körzetében. Indulását a radikális baloldali Szikra Mozgalom támogatja, amely hozzá kötődik, és 2019-ben Karácsony kampányát is segítette. Jámbor korábban dolgozott az LMP-nek és az Együtt-PM-nek, később pedig a Soros György által támogatott Mérce.hu főszerkesztője lett. Mondhatni, egy újabb „független és objektív" újságíró áll hivatalosan is baloldali politikusnak.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Önkormányzat egyik munkatársa, Jámbor András a Facebook-oldalán jelentette be, hogy indul az ellenzéki előválasztáson, Budapest 6-os számú egyéni körzetében, amely a főváros VIII. és IX. kerületének egy részét foglalja magában.

Azt nem tudni pontosan, hogy Jámbor a Fővárosi Önkormányzatnál milyen munkát végez, a Facebook-oldala alapján Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes munkatársa, tehát Karácsony Gergely alárendeltje. Információink alapján tanácsadó lehet a Városházán.

Jámbor politikai pályafutását az LMP-nél kezdte, ott online és mozgósító koordinátora volt a párt 2010-es országgyűlési választási kampányában, ezt követően a Bajnai Gordon volt miniszterelnök-féle Együtt-PM kommunikációs stábjában dolgozott.

Később „független és objektív" újságíró lett,

rész vett a Soros György milliárdos által is támogatott Mérce.hu nevű radikális baloldali „hírportál" alapításában, majd

főszerkesztői tisztségéről 2019 végén mondott le, nemsokára pedig alkalmazta őt a Karácsony-féle Fővárosi Önkormányzat.

Vélhetően Jámbor azért kapott állást a Fővárosi Önkormányzatnál, mert nem csupán a Mércén megjelent „cikkein" keresztül, hanem egy hozzá kötődő, radikális baloldali álcivil szervezettel, a Szikra Mozgalommal is segítette Karácsony kampányát. A Szikra Mozgalom – nem meglepő módon – most Jámbort támogatja az előválasztáson.

Jámbor András, miközben Karácsonynak és Kiss Ambrusnak dolgozott, rendszeresen jelentetett meg publicisztikai anyagokat a Mércén, nyilván a „függetlenség és az objektivitás" jegyében.

Annak ellenére, hogy a budapesti adófizetők pénzén él, a honlapja alapján adományokat szeretne gyűjteni az adófizetőktől. A Mérce is gyűjt egyébként, noha a portál működését részben finanszírozza Soros György.

Forrás: jamborandras.hu

Jámbor András személyében tehát egy újabb „független és objektív" újságíró áll politikusnak.

A baloldalon több egykori újságíró is politikus lett az utóbbi időszakban, a teljesség igénye nélkül ők a következők: Gréczy Zsolt (DK), Kálmán Olga (DK), Balogh Gábor (Jobbik), Szalay Tamás Lajos (az MSZP-s EP-képviselő, Ujhelyi István asszisztense), Pikó András (ő ugyan nem párttag, de Józsefváros polgármestereként mégis beült a Momentum fővárosi frakciójába).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről