Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem vette észre az újságpapírba csomagolt hárommillió forintot egy táskában a debreceni tolvaj

Vágólapra másolva!
Hárommillió volt abban a táskában, amit egy rabló egy 81 éves asszonytól szerzett meg Debrecenben, még tavaly nyáron. Futás közben a férfi belenézett a táskába, de nem vette észre a pénzt, mert nem a pénztárcában volt, úgyhogy eldobta a táskát, a pénzzel együtt. Távmeghallgatás útján a Debreceni Törvényszék mint másodfokú bíróság tegnap tartott nyilvános ülést a 27 éves rabló ügyében. Ítélet is született.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly nyáron, augusztus 21-én 12 óra 30 perc körül a debreceni Petőfi téri aluljáróban elhaladt az idős nő mellett. Amikor meglátta a táskáját, visszafordult, hogy megszerezze. Hátulról megragadta a nő kezében lévő táskát, és többször erősen megrántotta. Mivel a nyugdíjas nem engedte el a táska fülét, a férfi megint megrántotta, amitől a kiszemelt áldozat a földre esett.

A férfi egy ideig a földön húzta az idős nőt,

aki tovább kapaszkodott a táskába, de mivel a nőnek nagyon fájt a válla, a támadó elengedte őt.

A táskával, és benne közel 3 millió forinttal meg egyéb értéktárgyakkal együtt a rabló elmenekült a helyszínről.

Menekülés közben a férfi belenézett a táskába, de a nagy sietség közben semmit sem vett benne észre, ezért a helyszíntől körülbelül 10 méterre eldobta, és tovább szaladt az Iparkamara utca irányába. A nő súlyos sérülésekkel került kórházba.

A több mint 3 millió forintos kár megtérült, mert a helyszíni szemle során a rendőrök megállapították,

hogy a teljes összeg a táskában maradt, amit a gyanúsított azért nem vehetett észre, mert egy újságpapírba csomagolta be a nyugdíjas.

Hamar rájöttek, ki lehetett a rabló, másnap hajnalban fogták el ugyanott, ahol a támadás megtörtént, Debrecenben, a Petőfi téren.

Az ügyben

a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés

miatt indult eljárás. Október 15-én hozott ítéletet a férfi ellen a Debreceni Járásbíróság, amit a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék kisebb módosításokkal ugyan, de helyben hagyott.

A férfit mint különös visszaesőt jogerősen 7 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől való eltiltásra ítélték.

A berekböszörményi támadó legkorábban a büntetés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Dr. Kovácsné dr. Kereszti Réka bíró az indokolása során elmondta, hogy a másodfokon eljáró törvényszék korlátozott felülbírálat keretében vizsgálta felül az elsőfokú ítéletet, mivel a fellebbezés kizárólag a büntetés enyhítésére irányult. Az ügyben egyébként súlyosítási tilalom volt érvényben, mert az ügyészség az elsőfokú döntést tudomásul vette.

- írták a törvényszék oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről