Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Belgiumban kapták el a menekülő román embercsempészt

Belgiumban kapták el a román embercsempészt.
Belgiumban kapták el a román embercsempészt.
Vágólapra másolva!
A Békés megyei rendőrség őrizetbe vett egy román férfit, aki tavaly, társaival együtt 29 migránst próbált átcsempészni Nyugat-Európába, de a rendőrök Tótkomlóson feltartóztatták őket. Ekkor a férfinek egy társával sikerült elmenekülnie, de egy nemzetközi elfogatóparancs alapján most elkapták Belgiumban - írják a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

A 19 éves román férfi és a társa július 23-án éjjel Magyarországon,

29 szír és szomáliai migránst vett fel egy kisteherautóba, a magyar-román határ közelében, hogy Nyugat-Európába csempésszék őket.

Egy harmadik társuk autóval ment előttük, hogy biztosítsa az útvonalat, így a rendőrök először őt igazoltatták egy tótkomlósi utcában. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy Ausztriába tart, mert ott fog dolgozni, ekkor tovább engedték.

Belgiumban kapták el a román embercsempészt. Forrás: youtube.com/PoliceHungary

Majd azt látták az egyenruhások, hogy a férfi megfordul az autóval és később már mögötte volt a román rendszámú kisteherautó. Amikor a rendőrök megállították a román rendszámos autót, ketten kiugrottak a vezetőfülkéből. Egy migráns maradt csak ott, valamint a raktérben utazó további 28 migráns.

A két menekülő férfit a kísérőautó felvette és Kaszaper felé indultak,

de amikor beértek a településre meglátták az őket figyelő rendőrautót és egy háznak csapódtak. Mindhárman kiugrottak az autóból, egyiküket elkapták és letartóztatták, a két társa ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Az egyik férfit Belgiumban kapták el, majd a magyar rendőrök február 12-én Magyarországra hozták.

A 19 éves temesvári férfit őrizetbe vették, embercsempészet gyanúja miatt.

A másik, szintén román állampolgárságú férfi ellen, embercsempészet gyanúja miatt továbbra is érvényben van a nemzetközi elfogatóparancs.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről