Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hónapokig tartó veszekedés előzte meg a Kapás utcai gyilkosságot

Vágólapra másolva!
Sokkolta a Kapás utca lakóit a hétfő esti gyilkosság, amit a szomszédok szerint egy baltával követett el egy 39 éves nő. Az élettársát megölte, majd magával is végezni akart, de ez nem sikerült neki. A környéken többen a rendőröktől és a hírekből tudták meg, hogy mi történt, de volt, aki már hónapok óta hallgatta, hogy veszekednek egymással. Azt is megtudtuk, hogy a párnak van egy 12 éves fia, aki tegnap a nagymamájánál volt. A helyszínen járt az Origo riportere. 
Vágólapra másolva!

A Kapás utcai társasház, amelyben az eset történt, kívülről csendesnek és nyugodtnak tűnt, amikor odaértünk.

Mindössze néhány földön heverő, letépett rendőrségi kerítőszalag, néhány fotós és újságírók serege emlékeztetett a tegnap esti családi tragédiára.

Nem volt egyszerű bejutni a házba, amelyet kívülről kerítés és sövény is véd az idegen tekintetek elől, de egy szórólapos férfi segítségével sikerült.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az egyik lakásba becsengetve egy fiatal anyuka fogadott bennünket, akinek a nyomozók mondták el, hogy tragédia történt.

„Nem ismertem őket személyesen, ők a ház túlsó végében laknak, így semmit tudok róluk.

Egy másik kisgyerekes anyuka, aki felettük lakik,

régóta hallgatta már, hogy rendszeresen veszekednek egymással.

„Látásból ismerem őket. Az biztos, hogy ők már régebb óta laknak a házban, mint mi. Körülbelül másfél éve lakunk itt, azóta

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egy idős nő, aki a ház előtt beszélgetett, amikor ott jártunk. Azt mondta, hogy ő ugyan nem lakik a házban, de a lányai igen, és ő is úgy hallotta, hogy már egy ideje feszült volt köztük a viszony.

- mondta.

Az egyik élelmiszerüzlet eladóit is megkérdeztük, hallottak-e az előző este történt tragédiáról.

- mondta az egyikük.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egy közelben élő

fiatal férfi szintén a helyszínre érkező rendőrökre figyelt föl. Őt is sokkolta, amikor megtudta, mi történt néhány házzal távolabb:

„Este 7 körül épp mentünk át kocsival az egyik barátomhoz, és döbbenten láttuk, hogy az utca végébe több rendőrautó érkezett, hallottuk a hangzavart. El nem tudtam képzelni, mi történhetett. Amikor megtudtam, hogy néhány házzal arrébb megöltek egy férfit, kirázott a hideg, de valamennyire megkönnyebbültem, hogy legalább nem közvetlenül az én szomszédomban történt. Épp a napokban említettem, hogy milyen jó, hogy ilyen csendes, barátságos környéken lakom, de úgy látszik, még itt sem kerülheti ki az ember az ilyesmit. Csak azt nem tudom, mit érezhet az a nő, aki baltával öli meg a saját férjét? Minden családban vannak nehézségek, problémák, akár még veszekedések is, de nagyon szomorú, ha már eddig fajul a helyzet. A gyilkosság nem megoldás semmire"- monda a férfi szörnyülködve.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ahogyan korábban megírtuk, Budapest II. kerületébe,

a Kapás utca egyik társasházához riasztották a rendőröket hétfő este, mert az egyik lakásban találtak holtan egy férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra február 1-jén 19 óra 20 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy II. kerületi lakásban tragédia történt.

A támadót, egy 39 éves nőt a mentők a lakásból vitték a kórházba. Mint kiderült, a nő megölte az élettársát, aztán megpróbált saját magával is végezni.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről