Ma megint megpróbálja akadályozni a védekezést a baloldal a parlamentben

Vágólapra másolva!
Hétfőn dönt az országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. A kormány 90 napra kér felhatalmazást, a cél a magyar emberek életének és egészségének megvédése, a gazdasági élet újraindítása és a munkahelyek megőrzése. Magyarországra is megérkezett a járvány harmadik hulláma, a baloldal azonban továbbra is folyamatosan akadályozni próbálja a védekezést a parlamentben. Most is előre bejelentették, hogy nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását.
Vágólapra másolva!

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a törvény meghosszabbításának vitáját megnyitó beszédében azt mondta, hogy június elejére Magyarország már elérheti a 70 százalékos átoltottságot, így újra lehet indítani a gazdaságot, ez pedig annak köszönhető, hogy a kormány több forrásból szerez oltóanyagot. A nemzeti összefogás és az intézkedések betartása a legfontosabb erőtartalék, a mostani szavazáson pedig ismét felelős döntést kell hozni - tette hozzá.

Az államtitkár szerint itt a lehetőség a baloldal előtt, hogy megmutassa, vannak olyan ügyek, amiket egységesen lehet képviselni, ezért arra kérte őket, hogy támogassák a javaslatot.

A magyarországi baloldaltól azonban megszokhattuk, hogy amikor leginkább az összefogásra lenne szükség, ők inkább megpróbálnak bizalmatlanságot kelteni a szakemberekkel, orvosokkal, virológusokkal szemben, és akadályozni a védekezést és az oltási kampányt.

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány 2020. március 11-én hirdetett ki először rendkívüli jogrendet a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt, a baloldali képviselők (az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP képviselői) azonban sem a házszabálytól való eltérést, sem magát a törvényt nem támogatták már akkor sem.

Érthetetlen volt a baloldal magatartása, hiszen az alaptörvény, és maga a törvényjavaslat világos korlátozásokat tartalmaz a kormány esetleges túlhatalmával szemben, így az Alkotmánybíróságnak, és magának az Országgyűlésnek is van lehetősége fellépni, amikor szükségét érzi.

Ennek ellenére nemzetközi kampányt kezdtek, azt hazudva, hogy Magyarországon felfüggesztették a parlament működését - miközben a parlament folyamatosan ülésezett.

Gyurcsány Ferenc felesége egy interjúban azzal büszkélkedett, hogy 25 újságírónak mondta el ezt a hazugságot.

A baloldal a parlamentben is folyamatosan próbálta támadni és akadályozni a védekezést. Arató Gergely Gyurcsány-párti politikus március 16-i parlamenti felszólalásában többek között azt a hazugságot terjesztette, hogy a kormány megfelelő védőfelszerelések nélkül küldi az orvosokat a koronavírus elleni harcba, valamint azt is kijelentette, hogy a kormány nem hajlandó tesztelni a potenciális fertőzötteket és kontaktszemélyeket.

Az igazság viszont az, hogy a kormány mindvégig biztosította a szükséges felszerelést az élvonalban dolgozóknak, ráadásul az idősebb egészségügyi dolgozókat is kiemelten védték.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője Müller Cecília országos tisztifőorvos ellen intézett primitív stílusú támadásokat, többek között úgy gúnyolódva, hogy "mindennap elmondja az Operatív Törzsben a Cecília főigazgató asszony, vagy nem tudom, hogy kell szólítani". Szintén Müller Cecília ellen szólalt fel Kunhalmi Ágnes, aki már ekkor arra szólította fel az embereket, hogy ne hallgassanak a magyar szakemberekre.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ahogyan azt korábban megírtuk, a parlamentben Szabó Tímea Kásler Miklóst próbálta sértegetni, azzal, hogy "szégyellje el magát", majd azt állította, hogy Magyarországon „emberek milliói vannak veszélyben".

Tavaly április 20-án pedig parlamenti felszólalásában azt hazudta, hogy az egész világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járvány miatt, pedig ennek az ország még a közelében sem volt soha.

Szabó egy ponton azt is kijelentette, hogy teljesen értelmetlenek a kormány lépései, mivel a klímavédelem lenne a legfontosabb dolog.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szabó Tímea volt az is, aki először beszélt az álmentősről, ő vitte be a köztudatba Németh Athina nevét.

"Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt" - állította elsőként a hazugságot április 27-én. Olyan horrorisztikus álhíreket terjesztett, hogy friss és nyílt hasi sebbel küldtek haza valakit a kórházból, vagy azt, hogy rákos betegeket gyógyszer és fájdalomcsillapító nélkül engedtek el.

A vakcina megjelenésével a baloldal azonnal elkezdte támadni az oltási kampányt. Láthatóan céljuk az, hogy minél kevesebben oltassák be magukat. Mivel Brüsszel későn szerzett be vakcinákat és keveset, ezért - tudva, hogy ezzel késleltetnék az átoltottságot - folyamatosan azt követelik, hogy az emberek csak olyan oltásokat kérjenek, amelyet az EU gyógyszerügynöksége jóváhagyott. Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök emberkísérletnek nevezte az orosz és a kínai vakcina beszerzését, és azóta is folyamatosan próbálja elbizonytalanítani az embereket,

pedig a Sinopharm- és a Szputnyik V vakcinák is rendkívül hatékonyak és biztonságosak, már több millió embert oltottak be velük.

Jakab Péter, a radikális baloldalivá vált Jobbik elnöke is megpróbálta kivenni a részét a védekezés akadályozásából. A parlament tavaszi ülésszakán nyíltan támadta az orosz és kínai vakcinákat, valamint a magyar szakembereket is, akiket közvetetten kuruzslóknak, kínai gyógyszerügynököknek nevezett. Ezt követően a kormány által meghirdetett, az ország újranyitásáról szóló nemzeti konzultációt is támadta. A Jobbik elnöke szerint a nemzeti konzultáció és az állampolgárok szabad véleménynyilvánítása "bohóckodás", és "nincs idő" ilyesmire.

Jól látható tehát, hogy a baloldal célja az, hogy minél jobban akadályozza a védekezést, ezért nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbításának sürgős tárgyalását, és ezért nem fogják megszavazni a meghosszabbítást sem - ezt egyébként már külön-külön be is jelentették.