Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Internetes tájékoztató sorozatot indít a kormány az oltásról - videó

koronavírus, Pune, India, oltás, vakcina, AstraZeneca
Pune, 2021. január 21. Az új koronavírus elleni oltóanyagot csomagolják a világ legnagyobb szérumgyártójánál, az Indiai Szérumintézetnél (Serum Institute of India, SII) a cég székhelyén, Punéban 2021. január 21-én. Ezen a napon tűz ütött ki a székhelyen, de a vezetés szerint ez a gyártókapacitást és a készleteket nem érintette. A szérumintézet az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcinájának több milliárd adagját gyártja. MTI/AP/Rafik Makbúl
Vágólapra másolva!
Internetes tájékoztató videósorozatot indít az oltással kapcsolatban a magyar kormány. Az első részben a Semmelweis Egyetem rektora mondja el, miért az oltás a legjobb megoldás a jelenlegi helyzetben.
Vágólapra másolva!

A kormány rövid tájékoztató videókban ismerteti majd az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat - írja szombati, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár által jegyzett közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A videókban, amelyek a kormány hivatalos közösségi oldalain jelennek majd meg,

elismert orvosok beszélnek az oltással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről.

Az első, szombaton közzétett videóban Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arról ad tájékoztatást, hogy a jelenlegi helyzetben miért az oltás a legjobb megoldás. A következő kisfilmekben az átoltottság jelentőségéről beszél majd és arról, hogy jár-e bármilyen veszéllyel az oltás.

A kormány a fentiek mellett rendszeresen küld tájékoztató e-mailt azoknak, akik az oltásra való regisztráció során erre felhatalmazást adtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről