A Soros-szervezetek az új baloldali józsefvárosi polgármester kerületében kiépítették erőközpontjukat

Pikó András, Soros György
Vágólapra másolva!
Józsefváros baloldali polgármestere, a volt klubrádiós Pikó András kerületében épült ki Soros György magyarországi erőközpontja, azzal a nem titkolt céllal, hogy az amerikai milliárdos által finanszírozott álcivil szervezetek beavatkozzanak a 2022-es hazai országgyűlési választási kampányba. A Soros-birodalom józsefvárosi központjának sajátos módon a Auróra nevű szórakozóhely számít, ami egyrészt arról közismert, hogy ott különböző kábítószereket fogyasztanak a vendégek, másrészt radikális baloldali centrum. Számos más Soros-szervezet is megtalálható a VIII. kerületben, a teljesség igénye nélkül ezek a következők: Átlátszó.hu, Budapest Pride, Roma Sajtóközpont, Közélet Iskolája, Utcajogász Egyesület, Rosa Parks Alapítvány, Partners Hungary Alapítvány – derül ki a Kontra.hu tényfeltáró cikkéből.
Vágólapra másolva!

– így vallott magyarországi szerepéről Soros György a 2018-as országgyűlési választási kampányban, emlékeztet rá a Kontra.

Soros György Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

A Kontra szerint a nemzetközi Soros-hálózat működési logikája a következőképpen foglalható össze: az amerikai milliárdos adja a pénzt, a világ különböző pontjain lévő emberei pedig végrehajtják az utasításait.

Józsefváros azért válhatott a Soros-hálózat magyarországi főhadiszállásává, mert a 2019-es önkormányzati választás eredményeképpen a kerület polgármestere az exklubrádiós Pikó András lett.

Pikó pedig úgy hálálta meg a kampányában részt vevő, a Soros-hálózathoz kötődő emberek munkáját, hogy fontos pozíciókkal jutalmazta őket, természetesen a helyi adófizetők pénzéből.

A helyi média baloldali propagandagépezetté alakítása

Pikó a beiktatása után a Józsefvárosi Újság korábbi vezetését azonnal menesztette, és Tóth Ákost, a 168 Óra volt főszerkesztőjét bízta meg a lap vezetésével. Őt azonban nem tudták megfelelően kézben tartani, nemsokára leváltották, a Józsefvárosi Újság új főszerkesztője pedig egy önállónak bajosan nevezhető, könnyen irányítható baloldali újságíró lett.

Pikó András éppen örül Forrás: Facebook

Az újságíró egyébként annyira független, hogy utoljára Soros György-közeli lelkésszel, Pikó András barátjával, Iványi Gáborral készített nagyinterjút. A lap szerkesztőségében számos Soros-aktivista van: Zoltai Ákos, aki a Népszavától érkezett, a volt klubrádiós, tehát Pikó-kolléga Pálinkás János, az egykor a Magyar Narancsba író Gaal Ilona, aki a Kiútprogram Közhasznú Zrt.-ben már dolgozott a későbbi polgármesterrel, továbbá a volt civil rádiós Bányay Géza, és a hajdani népszabadságos, magyar narancsos Szerbhorváth György.

Jutott hely a kerületi újságban a baloldali propagandalap, a 24.hu volt munkatársának, Ádám Juditnak is, aki a közösségi oldala alapján nagyon kedvelheti Sorost.

Forrás: kontra.hu

A közösségi terek uralása

A józsefvárosi közösségi terek új központja magától értetődően az Auróra nevű kétes hírű, a kábítószer-fogyasztásról közismert szórakozóhely lett. Ami persze

csak részben számít szórakozóhelynek, hiszen kulcsfontosságú, radikális baloldali ideológiai kiképzőközpontként is működik.

A Soros-szál a hely honlapjára kattintva azonnal egyértelművé válik: a nyitóoldalon a támogatók között felbukkan az amerikai milliárdos alapítványa, az Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations).

Forrás: kontra.hu

Az Aurórában különböző, többségében radikális baloldali Soros-szervezetek is helyet kapnak, mint például:

az Alternatíva Alapítvány, az Átlátszó.hu, a Budapest Pride, a Dor Hadas, a Food Not Bombs, a Közélet Iskolája, a Marom, a Láthatatlan Tanoda, a Pneuma Vizuál, a Roma Sajtóközpont és az Utcajogász.

A helyszínt papíron „civil szervezetek" tartják fenn, a munkát pedig a Marom Klub Egyesület fogja össze. Róluk azt érdemes tudni, hogy korábban - a jellegét tekintve az Aurórához hasonló - Dob utcai Sirályban működtek. A hely egyébként hírhedt táborhelye volt a radikális baloldali aktivistáknak.

Sokak szerint

A Marom Egyesület elnökeként Schönberger Ádámnak kulcsszerepe volt mind a Sirály, mind az utódjának tartott Auróra létrehozásában és működtetésében. A politikai aktivista nem mellékesen a Soros-féle szervezeteknek platformot biztosító Bánkitó Fesztivál igazgatója.
Marom főleg a külföldi támogatásokból tartja fenn magát.

Többek között olyan szervezetektől érkeztek oda pénzek, mint a Network of European Foundations, a Joods Humanitair Fonds, a Gemeinsam Leben & Lernen is Europa e.v, a Fundació per a la Promoció de la Iniciativa per a una Societat Oberta a Europa, és a Summa Artium Nonprofit Kft.

A Summa Artium Nonprofit Kft.-t 2019-ben Soros György 360 millió forinttal támogatta. A Marom évről évre egyre több pénzhez jut, főleg külföldről: 2017-ben 24,6; 2018-ban 36,8; 2019-ben 50,7 millió forint volt az összbevételük.

Az emelkedő tendencia betudható annak is, hogy az elmúlt két évben választásokat tartottak Magyarországon.

Az Utcajogász Egyesületet (UJE) olyan Soros befolyása alatt lévő szervezetekkel működött együtt, mint az Európai Szövetség a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).

Az UJE egyébként rendszeresen foglalkozik hajléktalanügyekkel. A VIII. kerületben egy 2016-os önkormányzati rendelet szankcionálta a közösségi együttélés szabályainak megszegését. Ez azonban nem tetszett az UJE-nek, és „Büntető önkormányzatok" című, 2019-es tanulmánykötetben kilövőlistára tette azt. Eredményesnek bizonyult a Soros-közeli szervezet nyomásgyakorlása: a kerület baloldali vezetése 2020. februárral hatályon kívül helyezte a rendeletet.

A „hajléktalanlobbi" erejét jól mutatja, hogy a baloldali vezetésű önkormányzat az újonnan alapított Józsefvárosi Közösségekért-díjjal tüntette ki Iványi Gábort, a Dankó utcai hajléktalanellátó vezetőjét, az Oltalom Alapítvány vezetőjét.

Gyurcsány Ferenc és Iványi Gábor Forrás: MTI/Kallos Bea

A Soros-közeli lelkész egyébként lelkesen segítette Pikó kampányát, ami nem maradt viszonzatlanul.

Misetics Bálint szerepe

Egy másik aurórás szervezet, a Város Mindenkié támogatói között megtalálható a Nyílt Társadalom Alapítvány, partnerei között pedig többek között a Helsinki Bizottság. A szervezetet Misetics Bálint alapította, akit a 2019-es választásban játszott szerepéért Karácsony Gergely főpolgármester városházi állással jutalmazott, az adófizetők pénzéből természetesen.

Misetics Bálint (k), Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője (j) és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő (b) Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szintén Soros György által támogatott Roma Sajtóközpont is az Aurórában székel. A

hivatalos dokumentumok alapján olyan „pártolóik" voltak, mint az Open Society Institute, a NIOK Alapítvány, és a Magyar Helsinki Bizottság.

Nem meglepő módon a szintén az Aurórában székelő Altalap Alternatíva Alapítvány is a hazai Soros-hálózat tagja. A szervezet oldalán támogatóként bukkan fel a Norvég Civil Támogatási Alap, a Soros-féle American House Foundation, és az Ökotárs Alapítvány.

A partnerek között pedig a Jogriporter Alapítvány, a NIOK Alapítvány, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE), a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), és a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesület nevével lehet találkozni.

A jobboldali politikusok lejáratására szakosodott portál, az Átlátszó bevételei jelentős részben Soros alapítványától származnak.

A Láthatatlan Tanoda pedig a Gyöngyöspatán stratégiai pereskedő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (Chance For Children Foundation, rövidítve: CFCF) romjain jött létre.

Az imént ismertetett szervezeti hálóval, nem mellesleg

Pikó közbenjárásával éppen Józsefvárosban épült ki a hazai Soros-világ agytrösztje.

Az igazán fontos stratégiai-politikai döntéseket itt hozzák meg, ahogyan a radikális baloldali aktivista-utánpótlást is itt képzik ki.

Magyarán a Kontra kutatásai szerint

az Auróra nem csupán egy egyszerű kocsma, hanem egy ideológiai műhely, a kiindulópont, a nemzetközi radikális baloldali franchise elsőszámú hazai „forgalmazója".

A pályázati pénzeknek a baloldal felé történő elosztása

Pikó nemcsak az előző vezetés által hozott határozat visszavonásával, hanem polgármesteri hatalmával is próbálta segíteni a nemzetköziséget hirdető csoportokat.

Nyáron

a Rosa Parks Alapítvány és a Partners Hungary Alapítvány ugyanis közel 90 millió forint uniós támogatáshoz jutott a baloldali polgármesternek köszönhetően,

aki a képviselő-testület mellőzésével döntött ezeknek a szervezeteknek a támogatásáról. Hogy színtisztán Soros-bizniszről van szó, azt mi sem mutatja jobban, minthogy a Partners Hungary Alapítvány támogatói között szerepel a Nyílt Társadalom Alapítvány.

A Rosa Parks Alapítvány esetében pedig kiemelendő, hogy a korábban említett, 2016-ban megszűnt/átalakult Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványnál pozícióban volt az a Kegye Adél, aki 2018 óta elnöke a nemrég nyertesként kihozott szervezetnek. A Rosa Parks közhasznúsági jelentése szerint komoly összegeket kap Sorostól (is).

Kegye Adél Forrás: YouTube

A józsefvárosi önkormányzat honlapján elérhető az idei civil pályázat eredménye, amely arról tanúskodik, hogy a baloldali polgármester adófizetői pénzből a saját holdudvarát tartja ki.

A nyertesek között volt:

  • a Marom Klub Egyesület - 350 ezer forint;
  • a Rosa Parks Alapítvány - 350 ezer forint;
  • a KultDesk Kulturális Alapítvány, amely stabilan rajta van a külföldről támogatott álcivil szervezetek listáján - 344 ezer forint;
  • Déri Miklós, aki pár éve portrét készített a Ligetvédő Mozgalom eljárás alá vont aktivistáiról. Most egy fotókiállításért kap pénzt, az elnyert támogatás összege esetében is 350 ezer forint.

A baloldali politika támogatása; Udvarhelyi Tessza szerepe

A Soros-világ azonban nemcsak Pikó hátországában, hanem a polgármester közvetlen közelében is teret nyert. A folyamat szimbolikus arca Udvarhelyi Tessza, aki a választások alatt a baloldali polgármesterjelölt kampányfőnöke volt, majd a választási győzelmet követően a Polgármesteri Kabinet Közösségi Részvételi Irodáját kapta meg.

Udvarhelyi Tessza Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Pikó jobbkezének számító Udvarhelyi Tesszának kulcsszerepe van az Aurórán belül a Soros-birodalom koordinálásában.

Udvarhelyi az Utcajogász egyik alapítója; a Város Mindenkié csoport egyik kitalálója; a Közélet Iskolája vezetője is, emellett többször is felszólalt a kormányellenes tüntetéseken.

Nem mellékes, hogy Pikó kabinetvezetőként vette maga mellé a momentumos Illés Pétert. Arról nem is beszélve, hogy az önkormányzat gazdasági tanácsadójának azt az Atkári Jánost nevezte ki, aki sokáig Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester első számú helyetteseként tevékenykedett.

Magyarán

Józsefvárost alig egy év alatt teljes mértékben behálózta a Soros-világ.

A kérdés már csak az, hogy mi ezzel az amerikai milliárdos célja, és miért éppen Pikó András alatt történt mindez?

A 2022-es választási kampány befolyásolása a cél

Az első kérdésre viszonylag egyszerű a válasz, hiszen az eddigiekből logikusan következik, hogy

az amerikai milliárdos egyértelműen a '22-es parlamenti választási kampány befolyásolására készül, ezért épített ki hídfőállást több baloldali vezetésű önkormányzatban, köztük Józsefvárosban.

Hogy miért Pikó András lett ennek a kulcsfigurája? Erre leginkább a politikus múltjában kell a választ keresni.

– nyilatkozta a Magyar Narancsnak 2020 júliusában a józsefvárosi polgármester.

Pikó ezt követően „civilkedett", a Heti Betevő ételosztó szervezetben vállalt szerepet, a józsefvárosi szervezetet vezette feleségével.

Ezután nyíltan elkötelezte magát Soros Györgynek: a Közélet Iskolájának kuratóriumi tagja lett, egyébként itt ismerkedett meg Udvarhelyi Tesszával, az Auróra körüli háló kulcsszereplőjével.

Ilyen múlttal maga mögött Pikó András tehát kiérdemelte Soros György bizalmát, ezért rendezhette be a bevándorláspárti milliárdos a magyarországi főhadiszállását az általa vezetett kerületben.

A Kontra.hu tényfeltáró cikke teljes egészében itt olvasható el.