Már halott volt a kisfiú, amikor a váltságdíjat követelte - ma 45 éve rabolta el a kegyetlen férfi

Patrick Henry, gyilkos, gyilkosság, 1976-ban elrabolt és megölt egy gyereket
La dépouille du petit Philippe Bertrand, est portée hors de l'église de Troyes, le 02 février 1976, lors de la cérémonie d'enterrement. L'enfant âgé de sept ans avait été retrouvé mort le 17 février 1976 aprčs avoir été enlevé le 31 janvier1976, sous le lit de la chambre qu'avait louée Patrick Henry au café-bar "Les Charmilles" ŕ Troyes. Patrick Henry est condamné le 20 janvier 1977, par la Cour d'Assises de l'Aube ŕ Troyes, ŕ la réclusion ŕ perpétuité pour l'enlčvement et le meurtre du petit Philippe Bertrand âgé de sept ans. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Ma 25 éve hívta fel azzal egy férfi egy hétéves gyerek anyját, hogy elrabolta a fiát, és csak akkor engedi el, ha fizetnek neki. Mint később kiderült, akkor a gyerek már nem élt. Amikor a rendőrök másodszor csaptak le rá, mindent bevallott. Kegyetlenségére jellemző, hogy annyit mondott: ne keressék a fiút, ott van a dobozban. A férfit korábban is elítélték, és miután feltételesen szabadult a gyilkosságért kapott büntetéséből, újra bűnözni kezdett. Utoljára 10 kiló droggal fogták el. Végül mégsem a börtönben halt meg, halála előtt három hónappal szabadon engedték.
Vágólapra másolva!

Patrick Henry 1953. március 31-én született a franciaországi Troyes-ban. A férfi már 14 évesen elhagyta az iskolapadot és szakácsnak állt. Később egy bankban dolgozott, a hatóságok ekkor ismerték meg először, ugyanis

az egyik munkatársa csekk-könyvéből csekkeket lopott, majd kitöltötte a saját nevére, és egy másik bankfiókba ment, hogy beváltsa.

Forrás: AFP/STF

Az ügyintézőnek gyanús lett, hogy egy fiatal férfi egy nagyobb összegű csekket akar beváltani, ezért értesítette a főnökét. A rendőrök letartóztatták, a bíróság pedig 15 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ezután házaló ügynök volt, és

az volt a módszere, hogy a napközben meglátogatott ügyfeleihez tört be később, majd felgyújtotta a lakásokat.

A rendőrök később ismét elkapták, az ügyészség vádat emelt ellene, de a bíróságon nem volt elég bizonyítékuk ellene, ezért elengedték.

Patrick Henry egy hétvégi napon a céges autójával autózott, amit hétvégén nem is vezethetett volna, amikor véletlenül elütött egy motorost, aki meghalt. Három évre be akarták vonni a jogosítványát, mire levelet írt a köztársasági elnöknek, amiben leírta, hogy a jogosítványa bevonásával elveszíti a munkahelyét. Az elnök ekkor Patrick hároméves eltiltását a felére csökkentette.

A legkegyetlenebb és legsúlyosabb bűntettét napra pontosan 45 évvel ezelőtt követte el.

Forrás: AFP/STF

1976. január 30-án elrabolta a 7 éves Philippe Bertrandot. A kisfiú fél 1-kor végzett az iskolában, ahonnan az óvodás testvérével együtt egy virágüzlethez mentek, ahol az apjuk felvette volna fel őket. Az apa azonban csak a kisebbik gyerekét találta az üzlet előtt. Amíg a férfi elment a gyerekekért, Patrick Henry felhívta a férfi feleségét és 1 millió francia frankot követelt a gyerekért. Azonnal szóltak a rendőröknek, akik lehallgatták a család otthoni telefonját, hogy megtudják, honnan telefonál a férfi.

Amikor újra megcsörrent a telefon, kiderült, hogy a férfi egy nyilvános fülkéből telefonált. Követni akarták a rendőrök, hogy megtudják, hol tartja fogva a fiút, de nem értek oda időben, mert nem ismerték a környéket és eltévedtek.

Egy csendőr viszont odaért a helyszínre, de a férfi megijedt a szirénázástól, és félbehagyta a hívást és menekülni kezdett.

Egy patakon keresztül menekült, majd egy bozótosban rejtőzködött órákon keresztül.

Néhány nappal később Patrick egy levelet dobott be egy közeli plébánia postaládájába, amiben
utasításokat adott a szülőknek a váltságdíjjal kapcsolatban, amit február 10-én akart megkapni.

Azt követelte, hogy a pénzt egy szálloda parkolójába tegye le neki az apa. A rendőrök lesben álltak, várva a férfit, aki meg is jelent az autójával, de észrevette a rendőröket és sikerült elmenekülnie, a rendszámát viszont felírták.

Másnap elkapták a rendőrök és őrizetbe vették a lakásán, ahol a testvérével lakott. A férfit egy erdős területre vitték, hogy megpróbálják megtörni, hogy bevallja, hol rejtegeti a kisfiút. Az egyik rendőr a fegyverével is megfenyegette, és a fejéhez közel el is sütötte, de ez nem hatotta meg Patrick Henryt, akit 47 óra őrizet után, bizonyíték hiányában elengedtek.

Február 13-án Patrick azt nyilatkozta a médiának, hogy ártatlan, és hogy:

A kisfiú igazi elrablója halálbüntetést érdemel! Annak ellenére, hogy nem tudták bizonyítani a bűnösségét, a rendőrség megmutatta a férfi fotóját több kávézó

és szálloda tulajdonosának, akik közül az egyik felismerte a férfit, és elmondta, hogy január 23-a óta bérel nála egy szobát. Mint kiderült, álnéven.

A rendőrök február 17-én újra letartóztatták Patrick Henryt, aki amikor meglátta őket, a hálószobaablakon próbált meg elmenekülni.

Miután elkapták, elmondta a rendőröknek, hogy hol van a kisfiú.

– mondta, majd az ágy alatt lévő kartondobozra mutatott. Kiderült, hogy szinte azonnal megölte a kisfiút, miután elrabolta. Amikor a váltságdíjért telefonált, a gyerek már halott volt. A rendőröknek azt is elmondta, hogy miután felhívta a családot a váltságdíj miatt, utána síelni ment a barátaival.

Forrás: AFP

Patrick Henryt először halálbüntetésre ítélték, amit végül életfogytiglanira módosítottak.

A férfi az évek során hétszer kérte a feltételes szabadlábra engedését. Ez végül 25 év után történt meg, 2001-ben.

Egy évvel később egy bolti lopás miatt tartóztatták le, de megúszta egy 2000 eurós büntetéssel.

Vagyis továbbra is szabadlábon volt, így történhetett meg az, hogy 2002. október 6-án
Spanyolországban letartóztatták, amiért

10 kiló hasist próbált meg átcsempészni Marokkóból Franciaországba.

Miután kiadták a spanyol hatóságok a franciáknak 2003-ban, folytatnia kellett az
életfogytig tartó börtönbüntetését, és ezzel együtt eltörölték a feltételes szabadlábra helyezését.

2017-ben súlyos tüdőrákja miatt kiengedték a börtönből, három hónappal később halt meg.

Anyagunk az alábbi cikkek alapján készült:

http://www.murderpedia.org/male.H/h/henry-patrick.htm

https://www.nytimes.com/2000/06/09/news/france-debates-parole-after-24-years-of-prison-for-killer-of-a-child.html

https://fr.wikipedia.org/wiki/Patrick_Henry_(criminel)