Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A kormány nem az önkormányzatoktól vesz el pénzt, hanem az embereknél hagyja meg

Vágólapra másolva!
Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a járvány elleni küzdelemről, a vakcinákról, az önkormányzatok helyzetééről, a magyar gazdaság erejéről.
Vágólapra másolva!

A politikus, aki tagja az Operatív Törzsnek az ott folyó munkáról elmondta, egyáltalán nincsen a testület átpolitizálva, persze vannak olyan országok, ahol van ilyen, de szerencsére Magyarországon nem ez történik. Közben az egész világ vár a vakcinára, ám Magyarország azt is tervezi, hogy saját vakcinagyártásba kezdjen, mert a kormányzat felismerte, ha baj van, akkor elsősorban minden állam csak magára számíthat, ezt megmutatta a járvány tavaszi időszaka.

Kósa Lajos hozzátette, nem csak a koronavírus miatt van szükség egy ilyen gyárra, hiszen lesznek még más fertőzések, járványok is. Azt is megjegyezte, hogy miközben a világ a vakcinákat figyeli, közben itthon is megtapasztalható egyfajta hangulatkeltés az orosz vakcina ellen, de azért azt érdemes tudni – jegyezte meg a képviselő, hogy Magyarországon 1990 előtt minden gyermeket az akkori Szovjetunióban előállított oltásokkal oltottak be a kötelező védőoltások tekintetében.

A teljes beszélgetést itt olvasahtják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről