Kétszer mentették meg egy koronavírusos kismama életét a hatvani kórházban

Vágólapra másolva!
Császármetszéssel született a Bedő család kislánya, Napsugár. Édesanyjának súlyos tüdőgyulladása volt, és kiderült, hogy koronavírusos. Állapota miatt császármetszést kellett rajta végezni, kislányát a születése óta nem láthatta.
Vágólapra másolva!

A Borsnak nyilatkozó apa azt mondta, nagy öröm volt számukra kislányuk érkezése, hiszen sokáig úgy tudták, nem lehet gyerekük. Márciusban derült ki, hogy a felesége terhes, amit az apa elmondása szerint már az elejétől kezdve nagyon nehezen viselt.

Miután a nőt megvizsgálták a hatvani kórházban, kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, de ekkor még nem tartották bent. Három nap múlva azonban súlyos tünetek jelentkeztek a kismamánál.

- emlékezett vissza a férfi erre az időszakra. A nőt ekkor rohammentővel vitték egy budapesti kórházba, ahol a kiírt december 20-ai dátum helyett még aznap este, november 15-én császármetszéssel segítették világra a kislányukat.

Szilvi a műtét után először oxigénmaszkot kapott, majd lélegeztetőgépre kellett kötni. Később egy másik kórházba szállították, ahol műtüdőt kapott, és negyven napig mélyaltatásban tartották. Ekkor az orvosai szerint tíz százalék esélye volt az életre. Amikor végre láthattam egy ablakon keresztül, a bánattól majdnem összetörtem" – mesélte megtörten az újdonsült apa.

Az asszony eddig csak fotókon, videókon láthatta a kislányát.

Még gyenge, de már tudatánál van, beszél. Hetekig is eltart, mire teljesen felépül.

"Nagyon nehéz neki megélni ezt a helyzetet, de Szilvi nagyon erős, és pszichológus is segít neki"– zárta történetüket a boldog édesapa.