Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elfogtak egy internetes csalót: 1 millió forinttal károsította meg az ügyfeleit - videó

Vágólapra másolva!
Huszonnyolc esetben verte át ügyfeleit egy 23 éves nő, aki internetes vásárlások alkalmával kért pénzt különböző árucikkekért a postaköltséget is belefoglalva, a termékeket azonban egyszer sem szállította le. Budapesti rendőrök a héten fogták el a fővárosban a már hét rendőrkapitányság által körözött nőt.
Vágólapra másolva!

A sorozat 2020. tavaszán kezdődött, folyamatosan érkeztek az átvert áldozatok feljelentései. A károsultak internetes vásárlások alkalmával jártak pórul,

előre átutalták a kiválasztott termék árát, postaköltségét, előlegét, az áru megérkeztét azonban hiába várták.

Legkevésbé rosszul egy játékkonzolt választó nő járt, ő csak a 3.070 forintos postaköltséget utalta át. A legnagyobb összeget pedig egy összteleszkópos kerékpárt „megvásárló" férfitól vette el a csaló, 150 ezer forintot - olvasható a rendőrség honlapján.

A csaló által meghirdetett termékek skálája a videókártyától a játékkonzolon át a könyvcsomagig terjedt. Akadt, aki laptopra, fülbevalóra, karperecre, kerékpárra, papucsra, cipőre, övre fizetett be.

A nő így több mint 1 millió forintot keresett illegálisan.

A ceglédi rendőrök számára 2020 novemberében vált egyértelművé, hogy a csalássorozattal a 23 éves P. Petra gyanúsítható. Felkutatását nehezítette, hogy állandó lakcímét, ismert tartózkodási helyeit hiába ellenőrizték visszatérően, nem találták. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mígnem a héten budapesti rendőrök fogták el a fővárosban a már hét rendőrkapitányság által körözött nőt.

Az őrizetbe vett, állandó munkahellyel nem rendelkező, megélhetését az átverésekből biztosító P. Petra beismerte az általa elkövetett 28 bűncselekmény elkövetését, vele szemben vizsgálat indult és kezdeményezik letartóztatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről