A DK pesterzsébeti csoportja fizetett hirdetésben reklámozza, hogy tagjaik elcsúfították a vírusplakátokat

Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció, DK, 2018
Budapest, 2018. március 27. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke lakossági fórumot tart a budapesti K11 Művészeti és Kulturális Központban 2018. március 27-én. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció (DK) pesterzsébeti csoportja fizetett hirdetésben reklámozza a Facebookon, hogy tagjaik átragasztották a kormány koronavírussal kapcsolatos tájékoztató plakátjait. Az ízléstelen lépés jól mutatja, hogy Gyurcsány Ferencék kizárólag a közös védekezés akadályozásában érdekeltek. 
Vágólapra másolva!

Szombaton Gy. Németh Erzsébet humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes vezetésével a DK aktivistái átragasztották a kormány a "Minden élet számít" feliratú plakátjait.

A gyülekező a párt pesterzsébeti irodájánál volt, ami után a megjelent négy párttag (Gy. Némethtel együtt) felkereste a környékbeli hirdetéseket. A DK XX. kerületi csoportja a jelek szerint annyira fontosnak tartotta az akciót, hogy azt élőzték közösségi oldalukon. Az itt közzétett képek tanúsága szerint több plakátot is elcsúfítottak, ebben segítségükre volt a kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes.

A képcsokrot aztán (vélhetően) hétfő reggel a nagyobb elérés reményében hirdették a Facebookon, ilyen formában népszerűsítve magukat. Az egyelőre nem derül ki oldalukról, mennyit szántak a nem túl ízléses önreklámra. Az viszont ebből is látszik, hogy

Gyurcsány Ferencéknek minden pénzt megér, hogy akadályozzák a közös védekezést, ennek érdekében minden erkölcsi határt hajlandóak átlépni.

Forrás: Facebook

Az akció közel sem nyerte el mindenki tetszését, több kritikus hozzászólással is lehet találkozni a kommenteket figyelve. Volt olyan, aki szerint sok, amit a DK a járvány alatt művel. Egy másik kommentelő pedig azt fejtegette, hogy van-e értelme ilyen helyzetben plakátháborúzni. "Rombolni, hazudni, álhíreket terjeszteni tudnak" - foglalta össze a történteket egy másik hozzászóló. A legerősebb kritika a DK-s akcióval kapcsolatban a következő volt: "erre futja tőlük, ezzel járulnak hozzá az ország építéséhez, mi pedig ezért fizetjük őket.... elkeserítő".

Mint ismert, a baloldal a járvány megjelenése óta tudatosan akadályozza a közös védekezést. A második hullám alatt azonban politikusaik minden eddiginél továbbmenve már a különféle vakcinákat támadják, és kegyeletsértő videókat terjesztenek.